Apple rekoru yerle bir etti!

Apple, Microsoft'un 13 yıllık rekorunu yerle bir etti. İşte o rekor ve uzmanların yorumları...

Apple rekoru yerle bir etti!

10 yıldan uzun bir süredir varolan bir rekor nihayet kırıldı. 1999 yılında Microsoft, pazarın en parlak döneminde 620,58 milyar dolar piyasa değerine ulaşmıştı. Pek çok teknoloji ve Internet firması o dönemde halka açılmış ve sonrasında büyük değer kaybetmişlerdi. (Eminiz bu durum bir yerlerden tanıdık geliyordur)

Bugün Microsoft'un piyasa değeri "sadece" 257 milyar dolara düşmüş durumda. Ve bugün, bir başka teknoloji şirketi – ve Microsoft'un en büyük rakiplerinden biri – Microsoft'un piyasa değeri rekorunu kırdı. Associated Press'in duyurduğu habere gore Apple'ın hisseleri bugün hisse başına 665,15 doları gördü.

Bu, Apple'ın piyasa değerini 624 milyar dolara çıkarıyor ve teknik olarak Apple'ı gelmiş geçmiş en değerli şirket haline getiriyor (bildirilen değerlerde enflasyon hesaba katılmıyor).

Apple'ın hisseleri 2012 boyunca düşük bir düzeyde seyretmişti, ancak Eylül ortalarında iPhone 5'in ve muhtemelen 7 inçlik bir iPad'in çıkışını bekleyen yatırımcılar fiyatları yükseltti.

Apple şu anda teknik açıdan insanlık tarihinin en değerli şirketi, ancak bazı analistler bu değerin daha da artacağını düşünüyorlar. 38 analist arasında bir anket yapan FactSec, Apple'ın ortalama hisse değerinin 745,80 dolara ulaşacağı sonucuna vardı.

Okuyucu Yorumları