Astronomlar yeni bir gezegen buldu!

Uzay'da yaşanabilecek gezegen arayan bilim adamlarının son keşfi, heyecan yaratacak kadar ciddi!

Bu gezegende yaşam olabilir!

Uluslararası bir bilim insanları grubu, potansiyel yaşam barındırabilecek bir gezegen keşfetti!

Dünyadan çıplak gözle görülebilen yıldızlardan biri olan Tau Ceti'nin yörüngesinde dönen 5 gezegenden birinin, yıldızın "yaşama izin veren" altın bölgesinde olduğu tespit edildi. Buna göre, gezegen yaşam şartlarının oluşması için ne çok soğuk, ne de çok sıcak bir bölgede bulunuyor ve gezegende, dünyadakine benzer bir yaşam ortamının bulunması ihtimali çok yüksek görülüyor.

Ancak, dünyadaki gözlemevlerinden, gezegenin yüzey özelleklerini görmek mümkün değil ve gezegenin varlığı ve konumu da, bu yıldızdan gelen ışığın çok özel analizlerle incilenmesi sonucunda ortaya çıkıyor. Gezgen, yaşamın oluşması ihtimali olan altın bölgede yer alsa da Mars gibi çorak bir kaya parçası olması ihtimali de bulunuyor.

Fakat gezegenin, dünyadan 5 kat büyük olması da başka bir tartışma yaratıyor zira bu kadar dev bir gezegenin çekim gücü çok yüksek olduğu için çevredeki astroidleri sık sık çekerek büyük çarpışmalar yaşaması ve yüzeyinin bu çarpışmalar nedeniyle harap halde olması ihtimali de oldukça yüksek...

Okuyucu Yorumları