Avatar serisi hakkında bomba açıklamalar!

Bol Oscarlı yönetmen, dünyanın en çok izlenen filmlerinden Avatar hakkında açıklamalarda bulundu.

Avatar serisinde çarpıcı gelişmeler

James Cameron, sinema tarihinde çığır açan ve bolca Oscar ödülü kazanan bir yönetmen. Öyle ki; James Cameron'un filmleri, dünya sinema tarihinin en çok gişe hasılatı elde eden yapımları oldu. Titanic; 2,2 milyar dolar sınırını aşarken; Avatar da, 3 milyar dolar barajını kolayca geride bıraktı.

James Cameron'un yönettiği Avatar, 2009 yılında gösterime girdi ve sinema tarihini değiştirdi. Avatar'ın 3 boyutlu mimarisi, son 10 yılın tüm iddialı filmlerine uyarlandı ve bu filmlerden, pek çoğu ciddi kar elde ettiler.

James Cameron, yeni Avatar filmlerinin isimlerini ve beyaz perde ile buluşacakları tarihleri müjdeledi. Sinema dünyasında, nadir bir kural vardır: Çoğu eserin devamı, ilk film kadar başarılı olamaz. James Cameron ise bu kuralı parçalamış bir yönetmen. Cameron'un yönetmenlik koltuğunda oturduğu Terminator 2: Judgment Day ve Aliens, öncülerinden çok daha başarılı oldular.

Yeni Avatar yapımlarının isimleri şöyle şekillendi: Avatar: The Way Of Water(Avatar: Suyun Yolu), Avatar: The Seed Bearer(Avatar: Tohum Taşıyıcı), Avatar: The Tulkun Rider(Avatar: Tulku Akıncısı) ve Avatar: The Quest For Eywa(Avatar: Eywa İçin Arayış) olacak.

Söz konusu eserler; 2020 Kasım, 2021 Kasım, 2024 ve 2025 tarihlerinde gösterime girecek. Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Peter Mensah ve Matt Gerald gibi isimler tekrar kadroda yer alacak. Ancak asıl şaşırtıcı olan; ilk filmde şeyani Albay Quetrich rolünü üstlenen James Lang ve zeki bilim adamı Doktor Grace rolünü üstlenen Sigourney Weaver'ın karakterlerinin bir şekilde ölümden dönecek olmaları...

Okuyucu Yorumları