Avrupa Komisyonu'ndan Qualcomm'a suçlama!

Snapdragon'ların mimarı Qualcomm, çok ciddi ve büyük suçlamalarla karşı karşıya!

İşlemci devine şok suçlama!

Avrupa Komisyonu, yerel pazardaki konumunu kötüye kullanmakla suçladığı Qualcomm'a oldukça sert ifadelerin yer aldığı bir mektup gönderdi. Yonga seti üreticisi ismi henüz bilinmeyen önemli bir akıllı telefon üreticisine sadece Qualcomm'un baseband yonga setlerini kullanması için 2011 yılından bu yana "yasa dışı ödemeler" yaptığı iddia ediliyor.

Dünyanın en büyük mobil yonga seti üreticisi Qualcomm ayrıca 2009 ve 2011 tarihleri arasında NVIDIA'nın sahip olduğu yerel rakibi Icera'yı pazar dışına itmek için, belirli baseband yonga setlerini maliyet fiyatının altında satmakla suçlanıyor.

Avrupa Komisyonu, her iki durumda da Qualcomm'un rekabet politikalarına zarar verdiğini ve 3G/4G baseband yonga setleri için dünya pazarındaki hakimiyetini kötüye kullanarak Avrupa Komisyonu antitröst kurallarını ihlal ettiğini düşünüyor. Bu da şirketin oldukça yüklü bir para cezasıyla karşılaşabileceği anlamına geliyor.

Qualcomm'un şimdi "yıkıcı fiyatlandırma" uygulaması ve yasa dışı ödeme iddialarına yanıt vermesi için önünde üç aylık bir zaman var. Şirket Avrupa Komisyonu raporuna yazılı olarak cevap verebileceği gibi, savunma yapabilmek adına sözlü duruşma talebinde de bulunabilecek.

Okuyucu Yorumları