BBM: Hepsine var; tablete yok!

Dünyanın en önemli mesajlaşma ağlarından biri, şimdi de Android ve iOS'a geliyor! Ama...

Android ve iOS'a geliyor!

BlackBerry, beğenilen mesaj uygulaması BlackBerry Messenger'ı (BBM) diğer sistemlere de açmaya hazırlanıyor. Çarşamba günü düzenlenen BlackBerry Live konferansında bir açıklama yapan firma yetkilileri, uygulamanın iOS ve Android sürümlerinin de yakında kullanılabileceğini belirttiler. Ancak uygulama sadece bu işletim sistemlerine sahip telefonlarda kullanılabilecek.

TrustedReviews sitesine konuşan firma yetkilileri, uygulamanın şu an için sadece akıllı telefonları destekleyeceğini, iPad, Google Nexus 7 ve Samsung Galaxy Note gibi tabletlerin desteklenmeyeceğini belirttiler. Yetkililer bu tercihlerinin nedeninin, uygulamanın mobil kullanım vurgusu olduğunu, bu açıdan tabletlerin uygun cihazlar olmadığını düşündüklerini de sözlerine eklediler. BlackBerry Yazılım Bölümünün başındaki isim Vivek Bhardwaj bu konuda şunları söylüyor: "Tabletlere, bilgisayarlara ve diğer ekranlara bakmaya başladığınızda BBM'in kullanım modeli ve kullanıcı davranışı değişiyor. Şu an için odaklandığımız tek konu BBM'i akıllı telefonlara getirmek."

BBM'in iOS ve Android sürümlerinin kullanıma sunulmasıyla birlikte ilk kez BlackBerry'e ait bir uygulamanın kendi platformu dışına çıktığına tanık olacağız. Bu girişim firmanın kötüye giden mali durumunu nasıl etkileyecek merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları