"Beğenmiyorsanız kullanmayın!"

İnternet devinin önemli ismi eleştirilerden bıkmış olacak ki, sonunda bunu da söyledi!

"Beğenmeyen kullanmasın!"

Google avukatlarından Michael Jones, Avustralya'da verdiği röportajda, son derece ilginç açıklamalarda bulundu. "Bizler iş adamıyız ama aynı zamanda iyi insanlarız" diyen Jones, kullanıcıların Google'a güvenmesi gerektiğini çünkü kendilerinin hükümetlerden daha güvenilir olduğunu iddia ediyor: "Bence aslında herkes içten içe kendi kişisel uşağına sahip olmak ister: aynen kraliyet mensuplarının olduğu gibi. Biz işte bunu yapmaya çalışıyoruz ama telefonunuzda. Sizin hakkınızda ne kadar çok şey bilirsek o kadar yardımcı olabiliriz. Hangi restoranları sevdiğinizi, kaç numara ayakkabı giydiğiniz bilirsek daha fazla şey öğrenmenizi sağlayabiliriz."

Jones yaptığı açıklamalarda firma olarak kolluk güçlerine yardım ettiklerinin doğru olduğunu ama bunu ancak mahkemelerden talep gelmesi durumunda yaptıklarını da belirtiyor: "Örneğin diyelim ki bir insan nasıl boğulur, onu araştırdınız. Ve boğularak öldürülen bir insanla ilgili bir duruşmada sizin adınız geçti. Polis bizden, sizin insan boğma teknikleriyle ilgili arama yapıp yapmadığınızı öğrenmek isteyebilir." Jones, mahkemelerin zorlaması durumunda hükümetlerden gelen taleplere uyacaklarını da sözlerine ekledi.

Jones'un kişisel gizliliğine önem veren ve sürekli olarak Google tarafından takip edilmekten hoşlanmayan kullanıcılara da söyleyecek bir çift sözü var: "Google kullanan herkes bunu gönüllü yapıyor. Arama yapmak için bizi mi tercih ettiniz? Etmeyebilirdiniz, gidip başka bir yeri kullanabilirdiniz. Size ihanet edeceğimizi düşünseniz bize gelmezdiniz."

Okuyucu Yorumları