Bilgisayar oyunlarında şiddet yasağı!

Crysis'in yapımcısı Crytek ve Yerli kardeşler Almanya'yı terk etmeye hazırlanıyor! Peki ama neden?

Crysis eve mi dönüyor?

Alman hükümeti şiddet içeren oyunları tamamen yasaklamayı düşünüyor. İnsan ya da insana benzer karakterlere karşı şiddet uygulanan bütün oyunların yasaklanmasının ciddi ciddi değerlendiriliyor oluşu da oyun yapımcılarını endişelendiriyor.

Almanya, cinsellik değil ama şiddet içeren oyunlara karşı eskiden beri sert ve sansürcü bir tavır içerisindeydi. Yine de bu haber şok oldu çünkü böyle bir yasak sadece bu tür oyunların Almanya'da satışını engellemeyecek. Aynı zamanda Almanya'da geliştirilmelerini de imkansız hale getirecek.

Dünyaca ünlü Far Cry ve Crysis serilerinin geliştiricisi olan Crytek de bu yüzden Almanya'yı terk etmeye hazırlanıyor. Türk olan ve Türkiye'de de Crysis'i Türkçe olarak piyasaya süren Yerli kardeşlerden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak bu yasak gerçekleşirse dünya çapında milyarlarca dolarlık bir piyasa olan bilgisayar oyunları piyasasından Almanya resmen silinecek. Hem Alman firmalarının, hem de Almanya'da oyunlar üzerinde çalışan Türklerin işlerini başka bir ülkeye taşımaktan başka çaresi kalmayacak. Alman ekonomisi de en azından yüzlerce milyon euro zarara girecek.

Kim bilir, bakarsınız Yerli kardeşlerin yeni durağı evleri, yani Türkiye olur... Bekleyelim ve görelim...

Okuyucu Yorumları