Bir de multiplayer ücreti mi olacak?

MMO'ları bir kenara bırakın, perakende satılan oyunlara aylık ücret tartışması bitmedi!

Bir de multiplayer ücreti mi?

MMORPG denilince WoW'dan önce aklınıza gelen ilk şey sanıyorum aylık ücrettir. Oyuncularına sınırsız hizmet sunan ve oyunlarına güvenen birçok firma oyuncularından aylık ödeme alıyor. Diğer yandan birçok kaliteli oyun aslında single - player olarak piyasaya sürüldüğü için, online olarak sınırsız oynanabiliyor.

İşte bu duruma bir dur demek isteyen EA ve Activision gibi oyun dünyasının devleri, getirecekleri yeni sistem sayesinde oyunlarını online oynamak isteyen bütün oyuncularından aylık ödeme isteyecekler iddiası ortaya atıldı ve EA ve Activison tarafından reddedildi. Ancak reddedilmesine karşın gazeteciler tekrar eski açıklamaları ortaya çıkartıp EA'nın karşısına sürmekte gecikmedi. İşte o sözler:

Morgan Michael Pachter; "Call of Duty gibi kaliteli bir oyunu alıp, sonra hiç para ödemeden oynayabilmek bence çılgınlık. Activision kesinlikle bu konu hakkında elinden geleni yapacaktır." dedi ve konuşmasını EA ile sürdürdü. "Bence EA en kısa zamanda paralı online oyun sistemine geçiş yapacaktır. Aylık 10 Dolar almak yerine de 5 Dolar gibi bir fiyat isteyecektir. Zaten bir - iki milyon oyuncu bu sisteme para verecek olsa ve diğer oyuncular da sadece kutulu oyunlarını normal rutiniyle satın alsa, EA'ya fazlasıyla büyük bir gelir sağlayacaktır." dedi.

Okuyucu Yorumları