Bosch'tan farklı bir dokunmatik ekran!

Bosch'un geliştirdiği yeni dokunmatik ekran, bildiğimiz ekranlara hiç benzemiyor!

Farklı bir dokunmatik ekran!

Sürücülerin çok büyük bir kısmı aracıyla seyir halindeyken cep telefonunu kullanmaktan çekinmiyor. Bunun yanında otomobilde yer alan navigasyon sistemiyle de bir hayli haşır neşir oldukları açık. Ancak bunun güvenlik için büyük bir tehdit oluşturduğu da tartışılmaz bir gerçek. Neyse ki teknoloji devi Bosch'un bunun için bir çözümü var. Teknoloji devi, geliştirdiği dokunmatik panel ile sürüş güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Bosch'un geliştirdiği dokunmatik panel, ekrandaki tuşlara dokunurken, klasik ekranlardaki gibi nereye basmanız gerektiğini anlamanız için bakmanızı gerektirmiyor. Bunun yerine dokunduğunuzda geri bildirim veren haptic teknolojisiyle desteklenen panel, bu sayede iPhone 6S ve 6S Plus'ta olduğu gibi hissel bir geri bildirim sağlıyor. Bu da neredeyse bir fiziksel butona dokunur gibi bir deneyim sağlayarak, ekrana bakmaksızın kullanıcıya paneli kontrol edebilme imkanı tanıyor.

Konsept aşamasını geçen Bosch'un bu teknolojisi, şu an için araçlara entegre edilmek üzere bekliyor. Her ne kadar birkaç gün içinde göremeyecek olsak da, muhtemelen bir yılı bulmadan Bosch'un yeni paneli araçlara girmeye başlayacak...

Okuyucu Yorumları