Bu dijital kutuda ‘yok’ yok!

İnfronic, çok işlevli yeni bir dijital eğlence aracının satışına başladı. Microtek MP500 model ürün, fotoğraf ve film çekiminden oyun oynamaya, ses kaydından MP3 dinlemeye, ajanda, hesap makinesine kadar pek çok özelliği taşınabilir tek bir kutuda toplamış.

Bu dijital kutuda ‘yok’ yok!

Başta MP3 çalarlar olmak üzere çok işlevli dijital eğlence araçlarında en son teknolojileri en uygun fiyatlarla Türkiye pazarına sunan İnfronic, dijital kamera, fotoğraf makinesi, oyun konsolu, MP3 çalar, TV’den kayıt, elektronik ajanda gibi pek çok özelliği tek bir kutuda bir araya getiren yeni bir dijital eğlence aracının daha satışına başladı. Microtek MP500 model multimedya player, gömlek cebinde bile rahatlıkla taşınabilecek boyuta pek çok özelliği sığdırmış, özellikle gençlerin ilgi göstereceği bir ürün.

Ses, görüntü ve bilgiyi tek bir kutuda toplayan, tam 15 özelliğin bir arada bulunduğu MP500’ün önemli bazı işlevleri şunlar: Fotoğraf çekmek, MP3 müzik dinlemek, lirik dosya görüntülemek, video klip çekmek, video izlemek, ses kaydetmek, ses kayıtlarını dinlemek, USB disk olarak kullanmak, oyun oynamak, hesap makinesi, takvim, dünya saatleri, para birimi dönüştürücü, alarm, dosya gezgini.

Microtek MP500’ün üzerinde 2.5 inç renkli ekran bulunuyor. Son derece kolay kullanılan menüleri ile ekranda çekilen fotoğrafları ya da video filmleri izlemek mümkün. 5M piksel çözünürlüğü ile kaliteli fotoğraf çekimine olanak sağlayan MP500, standart bir fotoğraf makinesinde olması gereken tüm özelliklere sahip. Üç adet flaş modu olan ürün ile 2 ve 10 saniyelik zamanlamalı çekim ile kendi fotoğrafınızı da çekebiliyorsunuz.

MP500 ile aynı zamanda sesli video çekimi de yapılabiliyor. VGA (640x480) ve CIF (352x288) çözünürlükte ve saniyede 20-30 kare çekebilme özelliğine sahip. Video klip çekerken büyütme (8X) yapılabiliyor. Zengin fonksiyonlu video çekim yapabilme yeterliliği olan MP500 ile aynı zamanda 2.5 inç’lik LCD ekranından çekilen fotoğraflar ve filmler rahatlıkla izlenebiliyor. Aynı şekilde cihazın üzerinde bulunan hoparlörlerden filmleri sesli olarak izlemek de mümkün. Cihaza ayrıca kulaklık ya da harici hoparlör de takılabiliyor.

Microtek MP500’ün önemli bir diğer işlevi de MP3 çalar olarak kullanılabilmesi. Cihaz üzerindeki MP3 düğmesine basarak doğrudan MP3 dosyalarına ulaşmak ve MP3 formatındaki müzikleri dinlemek mümkün. Dört ekolayzer seçeneği bulunuyor. Tek bir parçayı tekrar dinleme, tüm parçaları tekrar dinleme, sıralı çalma ve rastgele çalma gibi seçenekler de sunuluyor. Cihazın oyun özelliği de önemli. 6 adet oyun yüklü bulunan MP500, bu özelliği ile çocuk ve genç kitlesini hedefliyor.

Microtek MP500’de bu temel özelliklerin yanı sıra ekstra başka işlevler, özellikler de bulunuyor. Cihazın entegre mikrofonu sayesinde ses kaydı yapmak ve Voice menüsünden bu kayıtları dinlemek mümkün. Ayrıca ‘alarm’ özelliği ile ayarlanan saatte cihaz kapalı bile olsa alarm çalıyor. Takvim özelliği sayesinde ay ve günleri görmek mümkün. Dünyanın önemli başkentlerindeki o andaki saati görme olanağı sağlayan Dünya Saati bölümü bulunuyor. Yine önemli bir diğer özellik ise ‘Hesap makinesi’. MP500 hesap makinesi olarak da kullanılabiliyor. Para Birimi özelliği ile farklı para birimlerini birbirine dönüştürmek mümkün. Dosya Gezgini ile cihaz belleğindeki dosyalara göz atmak, SD/MMC karttan belleğe ya da bellekten SD/MMC karta dosya kaydetmek mümkün. MP500’ün USB bellek özelliği sayesinde ise önemli dosya ya da verilerinizi cihaza kopyalayıp yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Yine bir başka önemli özellik ise TV-In ve TV-Out. Bu bağlantı sayesinde televizyon izlemek ve izlenen programı kaydetmek mümkün. Ayrıca önceden programlayarak TV kaydı da yapılabiliyor. Kayıtlı dosyalar TV’den izlenebiliyor. TV setinden izlenen bir programı AVI formatında 640x480 çözünürlükte kaydetmek mümkün. Böylece iyi bir görüntü kalitesi elde ediliyor.

128MB dahili belleği ve 1 GB SD/MMC kart desteği olan MP500, şık tasarımı ile de dikkat çekiyor. Rahat taşınabilen ürün ile birlikte sunulan yazılımlar sayesinde çekilen fotoğraf ve videolarda çeşitli düzenlemeler yapmak mümkün. Microtek MP500, görüntü, ses, bilgi ve eğlenceyi bir araya getiren, uygun fiyatlı, taşınabilir, şık bir ürün. İki yıl garantili olan ürün ile birlikte hem Türkçe hızlı başlama rehberi, hem de İngilizce kullanım kılavuzu veriliyor. Ürünle birlikte sunulan aksesuarlar ise şunlar: Bileklik, USB kablo, TV giriş ve çıkış kabloları, kulaklık, şarj cihazı, seyahat çantası.

Microtek MP500’ün bazı teknik özellikleri ve fiyatı ise şöyle:

- Çözünürlük: 5M pixel normal, 12M pixel interpolasyon ile (4032x3024)
- Video Klip: 640x480 20/30fps VGA; 352x288 20/30fps CIF
- Desteklenen Dosya Formatları: Jpeg (fotoğraf), AVI (video), WAV (müzik).
- Desteklenen Müzik Modu: MP3
- Dijital Zum: 8 X
- LCD Panel: 2.5 inç LTPS TFT LCD
- Beyaz Dengesi: Otomatik, gün ışığı, bulutlu hava, flamalı lamba, floresan lamba
- Harici Bellek: 1GB’a kadar SD/MMC kart desteği
- Ses Kayıt Kapasitesi: 4.62 saat (128MB bellek için)
- Dahili Bellek: 128MB flash bellek
- TV Uyumu: NTSC, PAL
- Sistem Desteği: Windows 98SE/2000/ME/XP, Mac OS 9.1 üstü
- Güç Kaynağı: Şarj edilebilir Lityum İyon batarya
- Ağırlık: 123 gr.
- Boyutlar: 104x68x18.5 mm
- Ürünle birlikte kutuda sunulanlar: Lityum batarya, hızlı başlama rehberi, sürücü ve yazılım CD’si.

Okuyucu Yorumları