Bu katlanabilen klavye, aslında bir PC!

Bu katlanabilen küçük klavye, içerisinde Windows 10'lu bir bilgisayar saklıyor!

Klavye değil, gerçek bir PC!

Çinli üretici PiPO, Windows 10 Mobile'ı kullanan tabletleriyle geçtiğimiz aylarda bir ilke imza atmıştı. Firmanın diğer Windows'lu cihazları da bir o kadar sıra dışı. X7, Windows kullanan az sayıdaki mini-PC'lerden biri olma özelliğine sahipken X8 ve X9, "Windows TV kutusu + masaüstü tablet" tanımıyla oldukça garip cihazlardı.

PiPO şimdi ise Windows 10'lu iki alışılmadık cihaz daha tanıtmaya hazırlanıyor. PiPO KB1'in iki sürümü bulunuyor. İlk sürüm, Intel Atom x5-Z8300 (Cherry Trail) işlemci ve 4GB RAM ile geliyor. Bu modelin 32GB ve 64GB depolama seçenekleri bulunuyor. İkinci, daha uygun fiyatlı model ise Intel Atom Z3736F or Z3735F (Bay Trail) işlemci ve 2GB RAM ile geliyor.

Bu katlanabilen klavye, aslında bir PC!

Her iki modelde de tam boyutlu 2 USB portu, bir RJ-45 ethernet portu, microSD slotu ve 3,5mm ses jakı, HDMI çıkışı ve hatta bir VGA bağlantısı bulunuyor. KB1'de 802.11ac Wi-Fi, 6.000mAh pil, dahili touchpad ve çift hoparlör de mevcut.

Bu katlanabilen klavye, aslında bir PC!

Ancak KB2 çok daha ilginç bir ürün, çünkü hem KB1'den daha ince, hem de taşıma amaçlı olarak katlanabiliyor. KB1, KB2'nin aksine beyaz renkli bir tasarıma sahip.

Bu katlanabilen klavye, aslında bir PC!

PiPO, küçük yapısına rağmen KB2'ye Cherry Trail işlemciyi, 2GB veya 4GB RAM'i, 32GB veya 64GB depolama alanını sıkıştırmayı başarmış. Cihazda dahili touchpad bulunmasa da katlanabilir tasarım, masaüstü kullanımın daha uygun olacağını gösteriyor; yani kendi farenizi kullanmanız daha uygun görünüyor.

Bu katlanabilen klavye, aslında bir PC!

Şimdilik iki cihazın da fiyat bilgisine sahip değiliz. KB1 Çin'de çok yakında satışa sunulacak iken KB2'nin Eylül'den önce çıkması beklenmiyor.

Okuyucu Yorumları