Captain Marvel'a "Cinsiyet" Eleştirisi!

Avengers: The Endgame'in öncesinde gösterime girecek Captain Marvel filmi, ilk eleştirilerde hiç beklenmeyen bir tepki ile karşı karşıya kaldı!

Captain Marvel'a büyük eleştiri

Marvel'in merakla beklenen filmi Captain Marvel, bilindiği üzere 8 Mart 2019'da gösterime girecek. Ne var ki; anlaşılmaz bir nedenle Captain Marvel'e yönelik ciddi eleştiriler hatta saldırılar var.

8 Mart 2019'da gösterime girecek yapım şimdiden, Rotten Tomatoes yazarlarının nefret dolu söylemlerine hedef oldu. Rotten Tomatoes, Metacritic gibi sitelerinin "filmi, stüdyo izni ile izleyebilen eleştirmenleri" Captain Marvel hakkında garip paylaşımlarında bulunmaktan kaçınmadı.

RT yazarlarının öfke dolu paylaşımları hakkında ciddi iddialar mevcut. Popüler yorumcu David, "Sinemada kadın karakterler, aşırı boyutta öne çıkarılmaya çalışılıyor. İhtiyacımız olan şey kadın ve erkeklerin bir arada sorunsuz bir şekilde çalışabilmeleri... Maalesef, sinema yeni dönemde "feminaziler" yarattı" açıklamasında bulundu.

Ünlü yapımcı David S.Goyer'in açıklamasına göre "Joseph U. gibi kişiler, cinsiyetçi yaklaşıyor." Söylentilere bakılırsa, Joseph, erkeklerinin hakimiyetini yok sayıp, kadın karakterlerin uzmanlığına güveniyor. "Stüdyoya yakın kaynaklar ciddiye alınırsa" Captain Marvel rolünü üstlenen Brie Larson aşırı derecede cinsiyetçi yapısı ile filmin pek çok oyuncusunu da rahatsız etti.

8 Mart 2019 tarihinde gösterime girecek ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yapım bütçesi ile dikkat çeken Captain Marvel'in, dünyanın en popüler çizgi roman karakteri Superman ile benzer güçlere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Captan Marvel, yarı Kree - yarı insan olarak evrenden enerji absorve ediyor ve Superman'in aksine büyü ve kriptonit gibi ögelerle hiçbir sorun yaşamıyor. Bize de 8 Mart 2018 tarihini beklemek kalıyor...

Okuyucu Yorumları