Çevrimiçi flörtün altın çağı!

İnsanların kendilerine uygun bir partner bulmalarını sağlayan "online dating" için altın çağ başladı

Çevrimiçi flörtün altın çağı!

ABD'deki her on bekardan dokuzunun çevrimiçi flört (online dating) kanallarından en az birini bir kere kullandığı (Kaynak: Reuters, Herald News, Washington Post) günümüzde, ABD dışında da bu durum, dünyanın pek çok yerinde mısır patlağı gibi hızlı bir şekilde yayılıyor.

Çevrimiçi flört kültürü çok eskilerden beri var ancak bu günlerde insanlar gelişmiş uygulamalar sayesinde şans faktörünü büyük ölçüde azaltabiliyorlar. Bu elbette ne istediğinize bağlı; tamamen rastgele biriyle sohbet de etmek isteyebilirsiniz, ruh ikizinizi bulmak da. Neyse ki pek çok uygulama kişilerin her türlü isteklerine cevap verebiliyor. Hızlı ve maceralı olsun istiyorsanız Tinder, ciddi bir ilişki arıyor ve potansiyel partnerimle ilgili her şeyi öğrenmek istiyorum diyenlerdenseniz Match sizin için en ideal mobil uygulamalar.

Nearby search (yakındaki bekârları arama) mobil kullanıcılarını cezbeden en önemli özellik. Bu özellik sayesinde insanlar yakınlarında ruh ikizleri olup olmadığını öğrenebiliyor. Bu yüzden Hindistan, Endonezya ve Türkiye gibi mobile çok hızlı uyum sağlamış ülkelerde online dating de paralel olarak hızlı bir artış gösteriyor.

Kullanıcılar bu platformlarda kendilerine daha çok benzeyen eşler bulabilmek için yüzlerce soruluk anketler doldurabiliyorlar. Eğer eHarmony sitesine üye olmak istiyorsanız cevap vermeniz gereken soru sayısı 400. Günlük hayatta potansiyel eşleri ile bu kadar çok konuyu konuşmaya günlerini ayırmak yerine bu platformların kullanıcıları dakikalar içinde binlerce potansiyel eş ile yüzde kaç oranında eşleştiğini görebilmeyi tercih ediyor.

Tıpkı bir tavus kuşunun tüyleri sayesinde yaptığı gibi, insanlar da cinsel eğilimlerini bu platformlarda sürdürüyor ve zincirin son halkası olan insanların bu yarışta kullandıkları yöntemlerin tavus kuşundan daha karmaşık olduğu bir gerçek.

Tüm bu fonksiyonlar gelecekte insanların geleneksel flört alışkanlıklarının alacağı halin ipuçlarını veriyor. Bariz bir şekilde kullanıcılara zaman tasarrufu ve güvenlik sağlayan bu uygulamalar gelecekte belki de bizleri DNA dizilimlerimize göre bile eşleştirebilecek.

Evrim Yaylagül

Okuyucu Yorumları