Çin'in yeni Uzay zaferi!

Çin, Uzay çalışmaları kapsamında önemli bir iş daha başararak; Uzay devleri arasında yer aldığını bir kez daha kanıtladı!

Çin'in yeni Uzay zaferi!

Çin, artık uzayda uyduların yakıtlarını yenilemeyi başaran sayılı ülkelerden biri olarak karşımıza çıkmakta. Ülkenin Tianyuan-1 sistemi, yörüngedeki en azından bir uydunun yakıtını tamamen yenilemeyi başarmış durumda.

Görevliler, uygulamanın detaylarını anlatmaktan çekinseler de, bunun havada uçağa yakıt ikmali yapmaya benzediğini söylüyorlar. Ancak bu işlem her nasıl yapılmış olursa olsun, uyduların uzayda daha fazla kalmalarına ve diğer türlü uygun olmayacak olan ayarlamaların yapılmasına imkan tanıyacak.

Yakıt yenileme sistemleri, robot uzay araçları sayesinde önümüzdeki yıllarda önemsiz olaylar haline dönüşebilir. Ancak bu teknolojiyi mümkün olduğunca hızlı bir şekilde uzaya çıkartmak için yeterince sebep bulunmakta. Eğer bir uyduyu sadece bir ya da iki yıl bile daha fazla uzayda tutmayı başarırsak, uzaya göndermemiz gereken araç sayısını azaltarak büyük bir ekonomik avantaj kazanmış oluyoruz. Ayrıca, yakıt depolarının doldurulması ile beraber Dünya'nın çevresinde oluşan ve artık sorun yaratmaya başlayacak olan uzay çöplerinin de miktarını azaltma ihtimalimiz doğacak.

Okuyucu Yorumları