Citroen Ami’ye rakip geliyor: Fiat Topolino tanıtıldı

Fiat, kardeş şirketi Citroen’in sıra dışı elektrikli aracı Ami’ye yeni bir rakip getiriyor: Fiat Topolino, resmi olarak tanıtıldı...

Citroen Ami’ye rakip geliyor: Fiat Topolino tanıtıldı

Fiat'ın 500 serisi içerisinde zaten sevimli bir elektrikli modeli var. Ama şimdi, Fiat 500e’ye daha da küçük bir arkadaş geliyor. Şirket, yeniden tasarlanmış bir ön kısım, kahverengi kumaştan açılır kapanır tavan, kapısız tasarım ve krem deri koltuklarla donattığı Topolino'yu tanıttı. Fiat Topolino, doğrudan Citroen Ami’ye rakip olacak gibi görünüyor.

Topolino, Citroen Ami'nin aktarma organlarını paylaşıyor; zira hem Citroen hem de Fiat, Stellantis şemsiyesi altındaki markalar. Dahası, bazı tasarım detayları dışında görünüm olarak da Ami’ye çok benziyor. 75 km menzil sağlayan 5.5kWh'lik bir bataryaya sahip olan Topolino, saatte maksimum 45 kilometre hıza ulaşabiliyor. Fiat, herhangi bir iç görüntü paylaşmasa da, Citroen Ami'nin içindeki tek teknolojinin bir şarj girişi ve telefon tutacağı olduğu unutulmamalı. Ve Topolino’da da fazlasını beklemek çok doğru olmayabilir.

Ami gibi, Topolino da teknik olarak bir araba değil, bir "dört tekerlekli bisiklet." Fiat, tanıtım sırasında Topolino modeli ile "gençleri yeniden arabalara aşık etmek" istediğini söyledi.

Fiat Topolino’nun fiyat etiketi konusunda herhangi bir bilgi verilmiş değil. Ancak Citroen Ami ile benzer bir fiyat bandı bekleyebiliriz.