Creative Suite 3 yenilikleriyle piyasada

Photoshop'tan Dreamweaver'a, Flash'tan InDesign'a kadar tüm yazılımlar yenilendi

Huzurlarınızda CS3

Adobe Systems'in yeni tasarım paketi Creative Suite 3 sonunda raflardaki yerini aldı. Tasarım dünyasının vazgeçilmez yazılımlarına imza atan firma, bir kısmı Nisan ayından itibaren internetten indirilip ayrı olarak kullanılmaya başlayan tasarım programlarını CS3 paketi altında toplayarak satışa sundu.

Tüm programları içeren ana paket Master Collection adı altında 2499$'lık bir fiyata satılıyor. Master Collection'da aralarında Photoshop, Dreamweaver, Flash, Illustrator, Premiere Pro, After Effects ve Soundbooth gibi programların da yer aldığı 14 uygulamanın yeni sürümleri yer alıyor.

Hangi paket dahilinde hangi uygulamaların yer aldığını alttaki listeden görebilirsiniz.

Creative Suite 3 yenilikleriyle piyasada

Yeni sürümlerde değişiklikler var

Adobe tarafından verilen bilgilere göre Photoshop'un temel becerileri artırılarak program %40 oranında daha hızlı çalışabilir hale getirildi. Aynı zamanda en büyük değişiklik filtrelerin tamamına en baştan başlamak yerine aralardaki adımlara filtre uygulama, ekleme veya çıkarma işlemleri yapılabiliyor olması. Çok parçalı resimlerin oluşturulması da daha kolay.

Flash ise Illustrator ve Photoshop ile tam anlamıyla bütünleşmiş durumda. Yapılanların bir diğer programa aktarılıp burada ilgili düzenlemeler yapıldıktan sonra geri dönülmesi artık çok daha kolay.

Özel efektler ve animasyonların yaratılmasına yarayan After Effects artık vektörel grafiklerin oluşturulmasına da imkan tanıyor. Böylelikle daha esnek ve yumuşak geçişli tasarımlar ya da animasyonlar ortaya çıkarılabiliyor.

Creative Suite 3 yenilikleriyle piyasada

Premier Pro video düzenleme yazılımı ve ses kayıt, düzenleme, gürültü yok etme ve ses efektleri ekleme gibi işlemleri yapabilen Soundbooth gibi uygulamaların da pakette yer almasıyla CS3, multimedya uygulamaları ve tasarımlar için yine gözde bir seçenek olacağının belirtilerini şimdiden veriyor.

Detaylar için : Creative Suite 3 web sayfası

Okuyucu Yorumları