DivX 6.0: Menü ve çoklu ses kanallı versiyon

DivX Labs, gelecek video kodlayıcısı DivX 6.0 için geliştirici versiyonunu internet üzerinden yayınladı. Daha önceki sürümü gibi Fusion olarak adlandırılan bu yeni versiyon bölüm, menüler, alt yazı, çok kanallı ses ve farklı diller gibi fonksiyonlara da sahip olacak.

DivX 6.0: Menü ve çoklu ses kanallı versiyon

Bunun haricinde geliştiriciler DivX videoları için “.DIVX” şeklinde bir uzantıya sahip olacak bir dosya biçimi üzerinde çalışıyorlar. Bu film dosyalarını izleyebilmek için de özel bir oynatıcıya ihtiyaç duyulacak. Benzer şekilde bu programın da Beta versiyonunu indirebilirsiniz.

DivX Media Format ile beraber kullanıcıların, bir düzenleme yazılımı yardımıyla belirli sahnelerin seçimi için interaktif menüler oluşturmalarına imkan tanınacak. Ayrıca videoya bir çok ses dosyasının entegre edilebilmesi sayesinde bir çok dil seçeneği de bulunacak. Alt yazı için de “.XSUB” uzantısına sahip özel bir dosya biçimi kullanılacak ve film dosyalarının tanımlanması için XTAG’lerden faydalanılacak. Bunlar, MP3 dosyalarındaki ID3 Tag’ler gibi değiştirilebilecekler.

Sene başında yayınlanan Beta versiyon Fusion gibi bu yeni yazılım da film materyallerinin yüksek görüntü kalitesinde kodlanmasına imkan tanıyor. Bunun için beraberinde sunulan modun kullanılması gerekiyor. Söz konusu Extreme Quality modu kodlama süresini yüksek görüntü kalitesini göz önünde bulundurarak ihmal ediyor. Insane modu ise Fusion kodlayıcısının tüm optimizasyon seçeneklerine ulaşılmasını sağlıyor.
Fusion Codec, sadece Windows XP altında kullanılmak üzere geliştirilmiş. DivX yazılımının başka bir versiyonu mevcut değil.

Okuyucu Yorumları