E-posta kullanmayan 4 ünlü isim!

E-postasız bir hayatı muhtemelen düşünemiyorsunuz. Ancak bu 4 ünlü isim, e-postayı hiç kullanmıyor!

E-postaya hayır diyenler!

Epostasız bir hayatın hayalini kurmak bile zor, ancak onu tamamen bir kenara bırakmayı tercih edenler var. Film yönetmeni Christopher Nolan, milyarder John Paul Dejoria, epostayı hiç kullanmayan, üstelik bundan memnuniyet duyan tanınmış isimlerden sadece ikisi.

Her gün baktığınız epostaların sayısını azaltmanın akıllıca yolları tabi ki var. Ancak her gün sosyal ağlar, anında mesajlaşma uygulamaları ve sohbet odaları için harcadığımız zaman, epostayı tamamen çöpe atmayı haklı hale getirebilir.

Epostayı kullanmaya devam edip etmemek konusunda kararsızsanız, bu konuda başarılı olan aşağıdaki 4 kişiyi örnek alabilirsiniz.

Christopher Nolan

Batman üçlemesi ve Inception'ın arkasındaki yapımcı Christopher Nolan, basit bir nedenden ötürü epostayı kullanmıyor. Nolan, The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

E-posta kullanmayan 4 ünlü isim!

"Epostayı hiç kullanmadım çünkü yaptığım herhangi bir şeyde bana yardımı dokunmayacaktı. Epostayla uğraşmak istemedim."

Nolan, dikkat dağıttığı için cep telefonu da kullanmadığını söylüyor. Yönetmen aslında bu söylediğinde haklı, çünkü akıllı telefonların bağımlılık yaptığı biliniyor. Nolan'a göre telefon sahibi olmak, sizi düşünmekten vazgeçip, tüketmeye sevk edebiliyor.

Nolan, telefon etmesi gerektiğinde etrafında telefonu olan birinin mutlaka bulunduğunu söylüyor.

Lindsey Graham

Lindsey Graham

ABD'li politikacı, son zamanlarda yaptığı şu açıklamayla gündeme oturdu:

"Hayır, eposta göndermiyorum. Gönderdiğim tüm epostaları görebilirsiniz. Çünkü hiç eposta göndermedim."

Graham'ın eposta kullanmama nedeni ise basit: Eposta, kayda geçmesini istemediğiniz sözcüklerin kaydedilmesini sağlayan bir teknoloji. Graham bunun yerine tüm epostalara telefonla cevap vermeyi tercih ediyor.

Julian Assange

Julian Assange

Dünyanın en gizli epostalarını ve yazışmalarını ortaya çıkaran adamın eposta kullanmıyor olması, sizi şaşırtmış olmalı. En ünlü beyaz şapkalı hacker'lardan olan Juilan Assange, Google oturum başkanı Eric Schmidt'e eposta kullanmadığını söylemişti.

Assange'in epostadan uzak durmasının nedeni ise tahmin edebileceğiniz gibi güvenlik. Assange, Computer World'le yaptığı bir röportajda epostanın çok tehlikeli olduğunu söylemiş ve şöyle devam etmişti: "Şifreli eposta muhtemelen daha da tehlikeli, çünkü uç nokta saldırıları için işaret niteliğinde. Ancak şifreli telefonları kullanıyoruz. Ne yazık ki bu telefonlar, her ülkede çalışmıyor ancak SMS, her ülkede çalışıyor."

John Paul Dejoria

John Paul Dejoria

Dünyanın en büyük saç bakım, stil ve tekila firmalarının arkasındaki isim olan John Paul Dejoria, epostasız bir hayatı tercih ediyor. "Eposta kullansaydım boğulurdum" diyen Dejoria, iletişim kurmak için telefon etmeyi, mektup yazmayı tercih ettiğini veya size "hak ettiğiniz yolla iletişim kuracağını" söylüyor.

Dejoria'nın tüm yaklaşımı, aslında herkesin faydalanabileceği şu basit formüle bağlı:

"Hayati önem taşıyan birkaç şeye dikkat edin, çok sayıdaki gereksiz şeyi yok sayın."

Dejoria, epostayı bir kenara bırakıp iletişimini tamamen nasıl telefon ve mektuplar üzerinden kurduğunu bu videoda anlatıyor.

Okuyucu Yorumları