Facebook'ta çok gizli mesajlar gönderin!

Facebook'ta, kimsenin aklına gelmeyecek bu yöntemi kullanarak gizli mesajlar gönderebilirsiniz!

Gizli mesajlar gönderin!

Zaman zaman gizlilik felaketleriyle gündeme gelen Facebook'un gizli ve özel iletişimleriniz için en iyi yer olmadığını çoğumuz biliyor. Bir grup araştırmacı ise Facebook'ta fotoğraflarınız içerisine gizli bilgiler eklemenin bir yolunu geliştirdiler.

Bir Google Chrome eklentisi yoluyla faydalanabileceğiniz işlev, JPEG Steganography yöntemini kullanarak fotoğraflar içerisine istediğiniz veriyi gömebiliyor. Secretbook adındaki eklentinin fotoğraflar üzerinde yaptığı değişiklik, onlara bakılarak fark edilemiyor.

JPEG Steganography, yeni bir yöntem değil ancak sosyal ağlar için sunulması, fikrini hocası profesör Andrew Ker ile geliştiren Oxford Üniversitesi öğrencisi Owen Campbell-Moore'a göre yeni bir girişim. Uygulamayı kullanabilmeniz için sizin ve alıcınızın Secretbook Chrome eklentisini kurması ve Facebook'tayken CTRL+ALT+A klavye kısayolunu kullanarak onu etkinleştirmesi gerekiyor.

Bu işlemin ardından bir fotoğraf yüklediğinizde, fotoğraf içerisine yaklaşık 136 karakterlik bir metin saklamanıza izin veriliyor. Mesajınızı girdikten sonra onu sadece alıcınızın bildiği bir parolayla korumanız gerekiyor. Alıcınız fotoğrafı açıp CTRL+ALT+A tuşlarına bastığında, parolayı girerek gizli metni ortaya çıkarabiliyor.

Okuyucu Yorumları