Facebook'ta Eski Anılardan Kurtulun!

Facebook'un yerli yersiz "1 yıl önce bugün" mesajlarını almaktan bıktınız mı? Üzülmeyin, bu mesajları kapatmanız çok kolay!

Eski anılardan kurtulun!

Artık birçok kullanıcının yıllardır hayatının bir parçası olan Facebook'un son zamanlarda geçmişteki birçok gönderiyi ara ara ana sayfada yeniden gündeme getirmeye başladığı malum. Üstelik bu özellik, artık ülkemizde de faal durumda. Fakat geçmişe tam anlamıyla bir sünger çekip bugünü yaşamak isteyen kullanıcılar için bu durum bazen nahoş sonuçlar yaratabiliyor; özellikle de geçmişteki kötü anılar bir anda tepeye çıkınca... Neyse ki, Facebook'un bu hatırlatmalarına maruz kalmak zorunda değilsiniz.

Bu hatıraları ansızın görmek istemeyenlerin yapmaları gereken şey oldukça basit. Web üzerinden Facebook'ta oturum açtıktan sonra sol taraftaki Keşfet başlığının altında "Tarihte Bugün" bağlantısına tıklayın. Facebook'taki geçmişinize ait günlerden kalan bildirimler almak istemiyorsanız, sağ üst tarafta yer alan Bildirimler'e ve ardından 'Hiç'e tıklayın.

Bunun ardından yine nostaljik bir anıyla karşılaşırsanız uygulamayı yeniden açarak ya da doğrudan facebook.com/onthisday bağlantısını izleyerek aynı işlemleri yapabilirsiniz. Fakat uygulamayı tamamen kaldırmanın imkansız olduğunu da ekleyelim.

Hatıralarınızın yalnızca belirli kişiler ve tarihler için filtrelenmesini istiyorsanız, Tercihler üzerinden Kişiler ve Tarihler'i de düzenleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları