Facebook'un Yeni Haritaları Geliyor!

Facebook, 3 yeni harita ile, zor durumda kalan kullanıcıları için müthiş bir hizmet sunmaya hazırlanıyor!

Facebook'un yeni haritaları!

Doğal afetler meydana geldiğinde, Facebook gibi bir sitenin rolü eğlenceli bir sosyal iletişim ağı olmaktan, hayat kurtaran bir araca dönüşüyor. Doğal afetlerdeki rolünün tamamen farkında olan Facebook, bugün acil vakalara yazılımıyla yardımda bulunacağını açıkladı.

Facebook bunu başarabilmek için, yetkililerin hayatta kalanların izini sürebilmesine yardımcı olan üç çeşit harita yaptı. Bunlardan ilki Facebook'un zaten olan teknolojisini kullanarak bir konum yoğunluğu haritası oluşturuyor. Verileri anonimize ettikten sonra, insanların felaketten önce ve sonra bulundukları yerleri yardım organizasyonlarına gösteriyor. Sıradan iletişim ağları doğal afetler sebebiyle genelde tamamen devre dışı kaldığı için, Facebook bu bilginin ilgili organizasyonların hangi bölgelerin daha çok zarar gördüğünü anlamasına yardımcı olacağını umuyor.

İkinci harita bir hareket haritası, belli süre aralıklarında insanların yakınlardaki ve şehirler arasındaki hareket kalıplarını izliyor. Bu da yetkililerin kaynaklarını nereye yerleştirecekleri konusunda yardımcı olmak ve yoğun yerlerdeki trafiği kontrol etmeleri için.

Üçüncü ve son haritaysa, şu an olan Safety Check aracına dayanıyor. Buradaki fikir, insanların check-in yapacak kadar güvende hissettiği yerleri paylaşarak, organizasyonlara yardım çabalarını nereye yönlendirecekleri konusunda açık bir fikir vermek.

Facebook şimdilik sadece UNICEF, Amerikan Kızılhaçı ve Dünya Gıda Programı'nın bu verilere erişebileceğini söyledi. Zamanla, başka organizasyon ve hatta ilgili ülkelerle de verileri paylaşmayı düşünüyor. Tahmin edeceğiniz gibi, Facebook sadece kullanıcılarının gizliliği konusunda güvenebileceği kişilerle ve organizasyonlarla verilerini paylaşıyor.

Okuyucu Yorumları