FBI'dan ilginç ransomware tavsiyesi!

Federal Soruşturma Bürosu, fidye yazılımı mağdurları için şaşkınlık yaratan bir tavsiyede bulundu!

Böyle tavsiye duymadınız!

Fidye, son birkaç yıldır hackerların kurbanlardan para koparabilmeleri için önemli bir yol haline gelmiş durumda. Cryptolocker gibi ransomware zararlıları, bilgisayarları şifreleyerek dosyaları kullanıma açmak için ödeme talep ediyorlar.

Federal Soruşturma Bürosu FBI, fidye saldırılarıyla ilgili tavsiyesiyle büyük şaşkınlık yarattı. Geçen haftaki Siber Güvenlik Zirvesi 2015 etkinliğinde, FBI Boston ofisinde görevli ajan Joseph Bonavolonta, bu büyük sorun hakkında gerçekten de çok şey yapılamayacağını ortaya koydu.

Cryptolocker ve Cryptowall gibi ransomware programlarıyla ilgili açıklama yapan Bonavolonta: "Dürüst olmak gerekirse biz genellikle insanlara sadece fidyeyi ödemeyi tavsiye ediyoruz" dedi. Bu açıklama ransomware olarak adlandırılan zararlı fidye yazılımlarının gerçekten de işlerini çok iyi yaptıklarını kanıtlamış oldu.

Bu yılın Haziran ayında FBI tarafından yayınlanan kamu hizmeti duyurusunda, bu dolandırıcılık yönteminin bireyler ve işletmeler üzerinde başarı sağlayarak önemli bir etki yarattığı açıklanmıştı. FBI tarafından yapılan duyuruda, Nisan 2014 - Haziran 2015 tarihleri arasında 992 CryptoWall şikayeti geldiği ve mağdurların 18 milyon dolar kayıp yaşadığı bildirilmişti.

Okuyucu Yorumları