Firefox 3.6: Namoroka 2010'da geliyor

Firefox 3.5'e az kaldı. Peki ama hiç 3.6'nın nasıl olacağını düşündünüz mü? İşte ilk resmi açıklama.

Firefox 3.6 ufukta göründü

Mozilla vakfı çıkacak olan Firefox 3.6 sürümü hakkında ilk bilgileri açıkladı. Firefox 3.5'ten (Shiretoko) sonra Firefox 3.6 "Namoroka" çıkacak. Nihai sürümün çıkış tarihi olarak 2010'un başlangıcı / ortası planlanıyor.

Çıkacak olan sürümde geliştiriciler özellikle tarayıcının performansını yükseltmeye odaklanıyor ve yazılımın başlangıç / tepki süresini iyileştirmek istiyorlar. Buna ek olarak tarayıcının kişisel zevklere daha iyi uyum sağlaması sağlanacak. Bunun için yeni nesil Firefox'ta Personas eklentisi de devreye girecek.

Geliştiriciler ikincil amaç olarak Firefox 3.6 ile görev tabanlı çalışmanın üzerinde duruyorlar. Burada Taskfox eklentisinin entegrasyonu devreye girebilir. Aynı Ubiquity eklentisi gibi TaskFox da tarayıcının adres satırını daha akıllı hale getirecek.

Namoroka sayfa gösterimi yaparken Gecko 1.9.2 motorunu kullanacak. Geliştiriciler nihai Firefox 3.6 için kesin bir zaman aralığı verse de şunun altını çiziyorlar: Namoroka, yazılım "olgunlaşmadan" piyasaya sürülmeyecek.

Download: Firefox 3.0.x

Okuyucu Yorumları