Firefox eklentileri bu kadar kez indirildi

Popüler web tarayıcısı Firefox, en başarılı olduğu bu alanda yepyeni bir aşama daha kaydetti!

Firefox'u kimse durduramadı

Firefox, eklentileriyle öne çıkan bir web tarayıcısı ve kullanıcılar, çoğunlukla güçlü eklenti desteği nedeniyle onu tercih ediyorlar. Mozilla'nın yayınladığı yeni bilgiler ise tarayıcının eklentilerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Mozilla'nın perşembe günü blog'unda yayınladığı son verilere göre Firefox eklentisi indirmeleri, geçtiğimiz hafta 3 milyar sınırını geçti. Mozilla, tarayıcının eklentileriyle ilgili önemli noktaları gösteren sağdaki infografiği yayınlarken, şirketten Erica Jostedt "bu kilometre taşına dünya çapındaki yüzlerce milyon Firefox kullanıcısı ve 25.000 Firefox eklenti geliştiricisi sayesinde ulaştık" dedi.

2004'de eklentileri internete taşıyan Add-Ons Gallery, Firefox'un özelliklerini kişiselleştirmeye yarayan eklentileri sunuyor. Eklentiler 2009 yılında cep telefonlarına da sunulmaya başlanmıştı. Mozilla'ya göre bugün Firefox kullanıcılarının yüzde 85'i en az bir eklenti kullanıyor ve tüm kullanıcılar, ortalama olarak 5 eklenti kullanıyor.

En sık kullanılan eklentiler arasında ise Firebug, NoScript, Personas Plus, Adblock Plus ve Video DownloadHelper var. En popüler kategoriler ise gizlilik, güvenlik, arama araçları, yer imleri ve temalar.

Okuyucu Yorumları