Fortinet ve IBM Güvenlik, Saldırılardan Koruyacak

Fortinet IBM Güvenlik'in yeni X-Force Tehdit Yönetim Hizmetleri'nin bir parçası oldu.

Fortinet ve IBM Güvenlik el sıkıştı

Kapsamlı, otomatik ve entegre siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet, bugün yeni IBM X-Force Tehdit Yönetim Hizmetleri için IBM ile gerçekleştirdiği işbirliğini duyurdu. IBM Güvenlik X-Force Tehdit Yönetim Hizmetleri ile çalışmak, iki firmayla da çalışan müşteriler için benzersiz bir tehdit öngörüsü, saldırı tespiti ve saldırı önleme özelliklerinin yanı sıra kurumların tüm saldırı yüzeylerini kusursuz bir şekilde kapsayacak şekilde tasarlanmış geniş kapsamlı ve entegre bir savunma stratejisi sunuyor.

Fortinet Türkiye Sistem Mühendisliği Bölge Direktörü Melih Kırkgöz konu hakkında görüşlerini bildirirken, "Uzun süreli bir ilişkiye sahip olan Fortinet ve IBM'in bugün yaptığı duyuru, iki firmayla da çalışan müşterilerimizin korunması için yeni ve önemli bir dönüm noktasıdır. Fortinet Security Fabric, dijital saldırı yüzeyi boyunca geniş görünürlük, entegre gelişmiş tehdit tespiti ve günümüzün dijital kurumlarının ihtiyaç duyduğu otomatikleştirilmiş tepkiler sunuyor. IBM X-Force Tehdit Yönetim ekosisteminin birçok üyesi halihazırda Fabric-Ready iş ortağı olduğu için Security Fabric mimarimiz IBM'in yeni tehdit yönetim hizmetleri için mükemmel bir tamamlayıcı oluyor," diyor.

Fortinet ve IBM Güvenlik, Saldırılardan Koruyacak
  • IBM X-Force Tehdit Yönetim Hizmetleri, Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) Siber Güvenlik Çerçevesi'nin anahtar ilkelerinin etrafında geliştirilerek tüm tehdit yönetim yaşam döngüsü boyunca entegre ve programlı bir yaklaşım ile oluşturuldu.
  • IBM Güvenlik, 2017'den beri Fortinet Fabric-Ready iş ortağı. Bu son ortaklık, şirket içinde ve çoklu bulut ortamlarında günümüzün çok yönlü siber tehditlerine karşı gelişmiş güvenlik ve destek sunarak müşterilerine iyileştirilmiş değer sağlamak için Fortinet'in kapsamlı güvenlik korumalarıyla IBM'in birinci sınıf güvenlik uzmanlığını birleştiriyor.
  • Fortinet Security Fabric avantajına sahip olmak, iki firmayla da çalışan müşterilere geniş görünürlük ve entegre tehdit istihbaratı sunarken günümüzün dijital kurumlarında ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunlara ek olarak Security Fabric'in entegre tehdit istihbarat hizmetleri de bir kuruluş genelinde görülen tehditlerden yola çıkarak kaynakların en iyi yönlendirileceği noktalar konusunda kurumlara yardımcı oluyor.
  • IBM X-Force Tehdit Yönetim Hizmetleri iş ortaklarının birçoğu Fortinet'in Fabric-Ready teknoloji ekosisteminin üyesi olduğu için müşteriler benzersiz uzmanlık, gerçek zamanlı istihbarat ve güçlü güvenlik araç ve hizmetleri sunan entegre çözümleri hizmete alabiliyor.

Dijital Kurumlarda Güvenlik Dönüşümünü Bugünden Başlatmak

Dijital ekonominin talepleri kurumları her açıdan etkiliyor. Bu evrilen piyasada rekabet edebilmek için kendilerini yenileyen kuruluşların aynı zamanda her gün gittikçe büyüyen saldırı yüzeyini hedef almak üzere tasarlanan siber güvenlik tehditlerine karşı koruyabilecek güvenlik dönüşümünü gerçekleştirmesi gerekiyor.

Etkili bir güvenlik dönüşüm stratejisi için geleneksel olarak yalıtılmış güvenlik araçlarının arasında ortak çalışan bir sistem entegrasyonu gerekiyor. Bunların arasında gerçek zamanlı tehdit istihbaratının otomatikleştirilmiş paylaşımı, güvenlik ilkelerinin merkezileştirilmiş uyumu, tutarlı ve koordine politika uygulaması ve çoklu bulut ortamlarının da dahil olduğu ağ boyunca yanal hareket eden trafiğin derin görünürlüğü için hem fiziksel hem de sanal ortamlarda akıllı veri ve cihaz segmentasyonu da yer alıyor.

Böylesine entegre bir strateji, kurumların tehdit bilgilerini dinamik olarak ilişkilendirmesini ve genişleyen saldırı yüzeyi boyunca her yerde bulunabilecek tehditlere karşı gerçek zamanlı karşılığı otomatik olarak koordine edebilmesini sağlıyor. IBM'in zafiyet değerlendirmeleri, güvenlik bilgileri ve vaka yönetimi (SIEM) platformunun yönetimi, davranış analitiği ve uygulamalı IBM X-Force olay ve karşılık hizmetlerinin birleşmesiyle Fortinet ve IBM müşterileri artık en karmaşık dijital ağ ekosistemini bile kusursuzca kapsamak ve korumak için teknoloji ve hizmetlerin çevresinde tasarlanan bütüncül bir güvenlik stratejisini hızlıca oluşturup hizmete alabiliyor.

Okuyucu Yorumları