Galaxy Note 3 de mi hile yapıyor?

Daha önce Galaxy S4'te Samsung'un başvurduğu iddia edilen "test hilesi", Note 3'te de var mı?

Note 3'te de aynı hile mi?

Samsung'un Galaxy Note 3'te başvurduğu küçük bir hile gözlerden kaçmadı. Anlaşılan o ki firma, yeni cebinin hız testi uygulamalarında daha hızlı çalışmasını sağlayacak bir numaraya başvurmuş.

Ars Technica'nın keşfine göre Galaxy Note 3, bir hız testi uygulaması çalıştırdığınızda "yüksek performans" moduna giriyor ve yüzde 20 daha hızlı çalışmaya başlıyor. Bunun sadece hız testi uygulamaları çalıştığı sırada gerçekleştiği söyleniyor. Test tamamlandığında ve uygulama kapatıldığında telefon eski haline ve eski hızına geri dönüyor. Bu sayede Note 3, hız testlerinde normalde alabileceği puandan daha yüksek puanlar alabiliyor.

Ars Technica, Note 3'ün 2.3GHz Snapdragon 800 işlemcili sürümünü test etmiş. LG G2 ile aynı işlemciye sahip olan bu modelin rakibinden çok daha yüksek puanlar alması siteyi şüpheye düşürmüş. Bunun üzerine CPU kullanımını yakından izleyen site, Note 3'ün Geekbench gibi uygulamalarda işlemci hızını artırdığını gözlemlemiş.

Benzer bir duruma daha önce Galaxy S4'te de rastlanmış, Samsung yaptığı açıklamada sözkonusu "hızlandırma" işleminin sadece hız testlerinde değil tüm uygulamalarda geçerli olduğunu söylemişti. Yine de cepte keşfedilen "BenchmarkBooster" kodu fazlasıyla şüphe uyandırıcıydı.

Okuyucu Yorumları