Gear VR'ı, Galaxy Note 4 vurdu!

Samsung'un Gear VR'ında yaşanan ciddi sorunların asıl suçlusu, görünüşe göre Galaxy Note 4'müş!

Suçlu Galaxy Note 4'müş!

SamsunG'un Gear VR'ı, günümüzün en iyi sanal gerçeklik cihazlarından biri sayılıyor. Ancak bütün ilk nesillerde olduğu gibi, Gear VR'da da bazı sorunlar bulunmakta. Gear VR, Güney Kore'deki bazı Samsung mağazalarında kullanıma sunulmuş durumda. Yeni bir rapora göre, bu başlıklarda var olan demolar ile 25 dakikalık kullanım deneyimini Güney Kore Samsung mağazalarında yaşayabilmektesiniz. Anlaşılana göre, bu kullanım süresi limitinin sebebi cihazın belirli bir süreden sonra ısınmaya başlaması. Tabii ki burada bahsedilen cihaz, bir miktar ısınsa da kullanmaya devam edebileceğiniz bir akıllı telefon olmadığından dolayı, Samsung yetkilileri Gear VR'ın uzun süreli kullanımlarına şimdilik izin vermiyor.

Ancak, söylenenlere göre, bu ısınma sorunu aslında tam olarak Gear VR cihazında gerçekleşmiyor. Buradaki sorunu yaratan asıl şey, Gear VR'ın çalışmasını sağlayan Galaxy Note 4. Demoları sunan yetkililere göre, belirli aralıklarla, bağlı olan Galaxy Note 4 telefonların değiştirilmesi şart.

Görünüşe göre Galaxy Note 4'ün, sanal gerçeklik başlıklarının istediği gücü sunmaya henüz hazır olmadığını söylemek mümkün. Satılacak olan son ürünlerin bu soruna sahip olmayacakları kesin ancak şimdilik Samsung'dan bu sınırlı demo kullanımı sorununun gerçek sebebini içeren resmi bir açıklama beklemekten başka yapabilecek pek bir şeyimiz yok...

Okuyucu Yorumları