General Motors, Hummer EV için gaza basmaya hazırlanıyor

General Motors, elektrikli Hummer modeli Hummer EV talebine yetişebilmek için gaza basmaya hazırlanıyor.

Elektrikli Hummer'lar gaza basmaya hazırlanıyor

The Wall Street Journal'ın söylediğine göre General Motors, Detroit fabrikasında günde yalnızca bir düzine elektrikli Hummer üretiyor ve otomobil üreticisinin 70.000'den fazla rezervasyonu olduğu düşünülürse bunun ideal olmadığını rahatlıkla söyleyebilriz. The Drive'ın da belirttiği üzere, GM tüm siparişlerini bu hızla yerine getirmeye kalkarsa 17 yıla ihtiyacı var. Bu yüzden de bir GM sözcüsünün The Journal'a, şirketin üretiminin yılın ikinci yarısında keskin bir şekilde artacağını söylemesi şaşırtıcı değil.

Sözcünün belirttiğine göre, aracın sıfırdan geliştirilmesi ve şirketin yeni Ultium EV platformunu temel almasından dolayı üretim normalden daha yavaş ilerliyor. Teknoloji ve otomobil endüstrilerini etkileyen küresel tedarik zinciri sıkıntısının da soruna katkıda bulunduğunu tahmin edebiliriz.

Otomobil üreticisi, önümüzdeki aylarda özellikle dış kaynaklı LG batarya hücrelerini kullanmaya başlaması ile beraber teslimatları çok daha hızlı bir şekilde yerine getirmeyi planlıyor. GM, LG ile ortak bir şekilde inşa edilen Ohio'daki yeni fabrikasında bu yaz sonunda kendi batarya hücrelerini üretmeye başlamayı hedefliyor. Şirket, ABD'de bir milyondan fazla EV üretme hedefine ulaşma çabalarının bir parçası olarak, Ohio fabrikasına ek olarak biri Tennessee'de ve diğeri Michigan'da olmak üzere geçtiğimiz yıl ABD'de birden fazla Ultium fabrikası inşa etmeye başladı. Ancak şirketin kısa vadeli hedeflerinden birinin Hummer EV'lerinin ihtiyaç duyduğu bataryaları sağlamak olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. The Drive, bu bataryanın aracın ağırlığının üçte birini oluşturduğunu ve yüksek talep gören malzemelerden yapıldığını söylüyor.

GM kesin sayıları vermiş olmasa da, bekleme listesinin en altındakilerin önünde hala uzun bir bekleyiş olabilir.