Gmail Labs ile Gmail'inizi zenginleştirin!

CHIP Online, Gmail'e ekleyebileceğiniz 10 önemli Labs ek hizmetini bir araya getirdi...

Gmail'e doping

İnternetin tartışmasız bir numaralı markası olan Google, servisleriyle kullanıcıların hemen her alandaki ihtiyacına cevap vermeye çalışıyor. Bunların arasındaki en dikkat çeken Google servisi ise yaklaşık 5 yıl önce hizmete sunulan Gmail.

Kullanıcıların hizmetine sunulduğu günden bu yana kullanıcı kitlesi hızla genişleyen Gmail, ilk yıllarda kullanıcılarına sunduğu 2GB'lık dev kapasitesiyle rakiplerini açık ara geride bırakmayı başarmıştı. Başlarda davetiye yoluyla edinilebilen Gmail hesabı, bir zaman sonra normal kayıt sistemine döndü ve bu haberimizde de belirttiğimiz gibi, artık Microsoft'un Hotmail hesabına dahi kafa tutar bir hale geldi.

Gmail'in geniş bir kullanıcı kitlesi bulunuyor olsa da, kullanıcıların büyük bir bölümü Gmail'in birçok fonksiyonundan bihaber olduğundan, Gmail'den tam olarak verim alamıyor. Bu yazımızda, Gmail kullanıcılarının göz ardı etmemesi gereken 10 önemli fonksiyonu masaya yatırıyoruz.

Not: Galerimizde sık sık "Labs bölümü"nden bahsedildiğini göreceksiniz. Ancak bu bölüme ulşamak, Türkçe Gmail kullanıcıları için mümkün değil. Bu bölümün gösterilmesi için öncelikle hizmet dilini, "Ayarlar" altından İngilizceye çevirmelisiniz. Sonrasında yine "Settings" kısmına girmeli ve "Labs" sekmesine tıklamalısınız. Bahsi geçen tüm hizmetleri işte bu sekme altında bulacaksınız. Dilediğiniz özellikleri etkinleştirdikten sonra hizmet dilini tekrar Türkçeye çevirebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları