Google Glass uygulamaları neler sunacak?

Google Glass piyasaya sürüldüğünde, onunla bakın neler yapabileceğiz neler...

Glass'la bunları yapacağız!

Google Glass şu an sadece geliştiriciler için satışa sunulmuş durumda. Boş durmayan geliştiriciler, Google'ın gözlükleri için şimdiden dikkat çeken bazı uygulamalar ortaya çıkardılar.

Peki, 2014'te bir Glass sahibi olduğunuzda teknolojik gözlüğünüzde sizi ne gibi uygulamalar bekliyor olacak?

1. "Bakış açısı" videoları ve fotoğrafları

Google Glass'ın fotoğraf ve video kayıt işlevlerine sahip olacağı biliniyor. Kendi bakış açınızdan kaydedilen videoların trend olacağını, YouTube'un bu tür videolarla dolup taşacağını kestirmek zor değil.

2. Twitter

Henüz resmi olarak ortaya çıkmasa da Google Glass'a özel Twitter uygulaması göründü. Uygulama, kısa videolar çekmenize, izlenimlerinizi gerçek zamanlı olarak paylaşmanıza izin veriyor. Tabağımızın içindeki yemeği göstermek için artık yeni bir yolumuz var.

3. InSight

Yüz tanımaya benzer bir işlev sunan InSight, baktığınız kişileri önceki fotoğraflarınızla karşılaştırıyor, kıyafet ve aksesuarlarına göre isimlerle eşleştiriyor. InSight, kişileri sadece kıyafetlerine göre karşılaştırdığından büyük gizlilik sorunlarına yol açmayacak gibi görünüyor.

New York Times uygulaması ve diğerleri

New York Times uygulaması ve diğerleri

4. New York Times

New York Times uygulaması, bir haber uygulamasının neye benzeyeceğini şimdiden gösteriyor. Anlaşılan o ki yolda yürürken haber başlıklarını görebilecek, içeriğini duyabileceğiz.

5. Evernote

Not alma uygulaması Evernote, kamerayla bir araya geldiğinde bambaşka bir boyut kazanacak gibi görünüyor. Düzgün çalışması halinde kartvizitinizin fotoğrafını çekebilecek, arabanızı nereye park ettiğinizi unutmayacak ve daha fazlasını yapabileceksiniz.

6. Gerçek zamanlı çeviri

Google'ın tanıttığı işlevler arasında Glass'ın çeviri hizmetleri de var. Bu sayede örneğin karşınızda Fransızca konuşan bir turistin dediklerini anlayabileceksiniz. Dahası Glass, size verebileceğiniz cevapları da gösterecek. Bu işlevin ne kadar iyi çalışacağı ise merak konusu.

7. Battlefield Live

İsrailli bir grup film yapımcısı, Battlefield serilerinin Google Glass'a uyarlanması halinde nasıl görüneceğini göstermişti. Gerçek dünyayı oyunlardakine benzer öğeler eklemek, ilgi çekici olabilir.

Okuyucu Yorumları