Google'ın mobil telefon projesi gerçek mi?

Google'ın üzerinde çalıştığı düşünülen Google Phone projesi söylentilerine Avrupa'dan onay geldi.

Google'dan telefon var!

Google Phone gerçek mi? Bir süredir Google'ın yeni bir telefon üzerinde çalıştığı söylentilerine Avrupa'dan onay geldi. Google'ın İspanya ve Portekiz temsilciliği başkanı Isabel Aguilera, Google'ın telefon çıkaracağı söylentilerini, İspanya basınında yaptığı açıklamayla doğruladı.

Amerika Sessiz Kaldı
Avrupa'da konuyla ilgili bu gelişmeler yaşanmasına karşın Google'ın Amerika sözcüleri Google Phone ile ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Birçok Söylenti Var
Aslında Google Phone ile ilgili birçok söylenti dolaşıyor. Hatta bunlardan biri, Google çalışanlarından birinin söylediği sözler. Bu kaynağa göre Google, Internet üzerinden telefon görüşmelerinin yapılabileceği, BlackBerry benzeri bir telefon üretiyor. Telefon C++ dilinde yazılmış bir işletim sistemi ile birlikte çalışacak.

Bir diğer söylenti de, Ocak ayında Samsung ile Google arasında yapılan anlaşma sonucunda ortaya çıktı. Dedikoduya göre iki firma da, kod adı "Switch" olan Google telefonu üzerinde çalışıyor. Ancak yapılan açıklamaya göre bu anlaşma, Google'ın Samsung cep telefonları için Google Search, Google Maps ve Gmail hizmetlerinin mobil sürümlerini üreteceği ile ilgiliydi.

Chip Online'ın Yorumu: Google'dan şimdiye kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil. Ancak ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Google İspanya-Portekiz temsilciliğinden de böyle bir onay geldiği için söylentilerin doğruluğuna inanmamak da zorlaşıyor. Bize de gelecekteki gelişmeleri takip edip, en doğru sonuca varmak düşüyor.

Okuyucu Yorumları