Google ve Küba Arasında Önemi Anlaşma!

Google, Küba ile yaptığı yeni anlaşma sonrasında, ada devletinde çok daha farklı bir hizmet sunabilecek!

Google'dan Küba açılımı!

Artık Google'ın YouTube'u, Küba'da çok daha hızlı yüklenecek.

Google, geçtiğimiz Pazartesi günü Küba'nın ulusal telekom sağlayıcısı ETECSA ile yaptığı anlaşmada, Google hizmetleri için verileri bu Karayip adasında depolamaya başlayacak. Eskiden sinyaller, Küba'dan Venezuela aracılığı ile hareket etmek zorundaydılar ve bu da verinin kalitesini etkilemekteydi. Associated Press'in belirttiğine göre artık Gmail ve YouTube gibi Google siteleri Küba'da 10 kat daha hızlı yüklenebilir hale gelecek.

Erişim stratejisi ve yeni marketler yardımcı başkanı Marian Croak ile Google Cuba strateji ve operasyonlar yöneticisi Brett Perlmutter tarafından yayınlanan bir blog yazısında, Google şöyle diyor: "İnternete erişimi olan ve hizmetlerimizi kullanmak isteyen Kübalılar, hizmet kalitesi konusunda gelişim ve yüklü içerikler için azalmış bir gecikme bekleyebilirler."

ABD, bundan 50 yıldan daha uzun bir süre önce Küba ile ekonomik bağlarını koparmıştı ancak Başkan Barack Obama, ilişkileri normale çevirmeye çalışmaktaydı. Ancak AP'nin belirttiği üzere, ABD'den ada ülkesine halen doğrudan bir veri hattı bulunmamakta.

Google'ın ETECSA ile anlaşması, Küba'nın adada normal internet erişimi sunmasına yardımcı olacaktır. Ancak bu anlaşma, Kübalıların daha fazlasının internet erişimine sahip olacağı anlamına gelmiyor ve Küba'nın var olan eski alt yapısını daha iyi hale getirmeyecek...

Okuyucu Yorumları