Hem bükülebilir, hem de şeffaf!

Bükülebilir cihazlar ve şeffaf ekranlar son zamanlarda çok sık gündeme geliyor. Ama LG, bu ikisini tek bir cihazda toplamanın peşinde!

Hem bükülebilir, hem de şeffaf!

Akıllı telefonların ve tabletlerin görünümü, son yıllarda pek değişmiş değil ancak LG'nin yeni patentine bakılırsa, yakın zaman içerisinde bükülebilir ve şeffaf ekrana sahip tablet boyutunda cihazlar görebiliriz.

Bir süredir LG ve Samsung gibi firmaların bükülebilen ekranlar üzerinde çalıştığı bilinmekteydi ve her birkaç yılda bir, şeffaf ekranları kabul ettirebilecek bir çaba ortaya çıkıyor gibi gözükmekte. Ancak görünene göre LG, bu ikisinin birleşmesinin doğru karar olduğuna karar vermiş durumda.

Yakın zamanda yapılan patent başvurusunda tablete benzer dikdörtgen bir cihaz gözükmekte ve ortasında bulunan bir menteşe aracılığı ile bir kitap gibi kıvrılabilmekte. Bunun yanı sıra, görünene göre LG bu ekranı tamamen şeffaf yapmayı da planlıyor.

Cihazın bir tarafında, dokunmatik multimedya kontrolleri bulunurken, diğer tarafı boş gözükmekte ve bu tarafta da videonun gösterilebileceği düşünülebilir. Ancak bu ekranın da dokunmatik olup olmadığı tam olarak belli değil.

Bunun sadece bir patent olduğu düşünülürse, yakın bir zaman içerisinde piyasada böyle bir cihazı görmeyi beklememek lazım. Bununla beraber, Samsung'un da bükülebilir ekranlarını tutturmak konusunda büyük bir adım attığı gözükmekte ve Panasonic, oldukça etkileyici olan bir şeffaf TV tanıtımı yapmış durumda.

Okuyucu Yorumları