Hepimizi öldürebilecek 10 teknoloji!

Bu 10 teknoloji, yakın bir gelecekte insanlığın başına dert açabilir; hatta hepimizi öldürebilir!

10 tehlikeli teknoloji!

Teknoloji heyecan verici olduğu kadar, yok edici de olabiliyor. Dünya üzerindeki hükümetler, her sene büyük miktarlarda parayı insanları yok etmeye yönelik teknolojileri araştırmakta kullanıyorlar. Ancak listemizde de görebileceğiniz gibi bu teknolojilerden bazıları askeri teknoloji sınıfına girmiyor bile. İşte başımıza büyük işler açabilecek tehlikeli teknolojiler ve tehlikeli gibi görünüp çok da tehlikeli olmayan teknolojiler.

1. Lazer: Lazerin filmlerde yapabildikleri ile gerçek hayatta yapabildikleri arasında çok büyük bir boşluk var. Ancak 2014'te bu boşluk kapanacak. ABD donanması, USS Ponce isimli gemisine lazer silahlarını yerleştirmeye başlayacak. Başta insansız uçakları vuracak olan sistem, gelecekte daha fazlasını hedef alabilir.

2. İnsansız uçaklar: Bilim kurgu, duygusuz öldürme makinelerini çok sevse de bu araçlar aslında bilim kurgu değil, yıllardır gerçekler. Yaklaşık 9 senedir Pakistan'a düzenlenen saldırılarda kullanılan insansız uçaklar, 1,969 ile 3,461 arasında kişinin hayatına son verdi. Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt, insansız uçakların teröristlerin tarafından kullanılmasının an meselesi olduğunu söylüyor.

3. Sürücüsüz otomobiller: Sürücüsüz otomobiller çok tartışılsa da şimdiye kadar daha güvenli ve daha çevre dostu olduklarına dair ispatlar var. Ancak bu otomobiller hakkında farklı birçok endişe var.

Geoengineering ve diğerleri

Geoengineering ve diğerleri

4. Geoengineering: Atmosferi kimyasallarla doldurmak, dev alanları aynalarla kaplamak veya denize çok büyük miktarda şey doldurmak, vahşi hayatın daha da kötü etkilenmesine neden olabilir. Başlarda bir savaş silahı olarak algılanan "geoengineering", şu sıralar iklim değişikliğinin çözümü olarak değerlendiriliyor.

5. 3D printer'lar: Defense Distributed, tam anlamıyla işlevsel, dünyanın ilk 3D baskı silahını üretmek istiyor. Dünyadaki herkesin bir silaha kolayca sahip olabileceğini düşünün.

6. Robot doktorlar: Robot doktorlar, şu an zaten kullanılıyorlar. Robot cerrahlar, işlerini daha az yara izi bırakarak tamamlayabiliyorlar ve içinizde makaslarını veya saatlerini unutmuyorlar.

Da Vinci gibi sistemler tam anlamıyla otomatik olmasa da, uzun dönemdeki hedef bu. IBM'in Watson'u hastalık belirtilerini analiz ederek isabetli teşhisler koyabiliyor.

Nanobot'lar ve diğerleri

Nanobot'lar ve diğerleri
BigDog'u izlerken gülebilirsiniz, ancak...

7. Nanobot'lar: Kendi kendini çoğaltan mikroskobik organizmalar, hepimizi yok edebilir. 1980-1990'lardaki filmlerde herkesi korkutan teori, bugünlerde farklı bir boyut kazanmış durumda. Nano parçacıkların insanlarda hastalıkları keşfetmede faydalı olabileceği gibi, kadmiyum zehirlenmesine neden olabileceği söyleniyor.

8. Yapay zekâ: Terminator'de olduğu gibi yapay zekâ, bir gün bizden daha akıllı olacak. Bu olduğunda ise anlayacaklar ki dünyayı korumanın tek yolu, bütün et çuvallarından kurtulmak. Gelecekle ilgili tahminleriyle tanınan Google'dan Ray Kurzweil, 2045 civarlarında makine zekâsının insanınkini geçeceğini tahmin ediyor. Sanırız bu, 2050'de makinelerin bizleri imha edeceği anlamına geliyor.

9. Siber saldırılar: Sistemlerin internetten tamamen izole edilmemesi, onları büyük saldırılara maruz bırakabiliyor. İran nükleer santrallerini yok etmek üzere tasarlanan Stuxnet gibi.

10. BigDog: Boston Dynamics'in efsanevi robot kolu, aslında askerlere yardım etmeyi ve ağır şeyleri yerinden kaldırmayı amaçlıyor. Ancak bu videoyu izledikten sonra onun sizi kovaladığını pek hayal etmek istemeyeceksiniz.

Okuyucu Yorumları