Hindistan Merkez Bankası Sistemlerine Blockchain'i Entegre Edecek

Hindistan Merkez Bankası bankacılık sistemlerine Blockchain teknolojisini entegre edecek.

Hindistan Merkez Bankası Sistemlerine Blockchain'i Entegre Edecek

Blockchain teknolojisi 2008'de Bitcoin ile birlikte hayatımıza girdiğinden bu yana çok değişti. Günümüzde birçok şirketin merkezinde yer alan Blockchain, merkez bankaları tarafından da ilgi ile takip ediliyor. Özellikle bankacılık ve finans alanında sıklıkla kullanılan Blockchain teknolojisi, Hindistan Merkez Bankası tarafından kullanılacak.

Son dönemde kripto karşıtı tutumu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Hindistan Merkez Bankası (RBI), söz konusu kriptonun arkasındaki teknoloji olduğunda aynı şeyleri düşünmüyor.

Öyle ki ülkenin merkez bankası Blockchain teknolojisini temel alarak bankacılık sistemine entegre etmek için pilot projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Merkez bankası bu çalışmaları için ülkenin yerel bankaları ile de işbirliği içerisinde çalışıyor.

Diğer taraftan ülkedeki kripto paralara karşı tutum hızla sıkılaşmaya devam ediyor. Öyle ki ülkenin en büyük kripto para borsalarından WazirX’in işlem hacmi, yeni vergi düzenlemeleri nedeniyle geçen yıl Ekim ayından bu yana yüzde 95 düştü.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.