HP'den enerji verimliliğini artıran çözümler!

HP, kaynakları verimli ve güvenli bir şekilde kullanan yeni çözümlerini tanıttı!

HP'den enerji çözümleri

Doğal kaynakların azaldığı ve nüfus artışının hızlandığı dünyamızda enerjinin verimli ve güvenli kullanımı büyük önem taşıyor. Bu ihtiyacı karşılamak üzere kablosuz internet erişimi, mobil cihazlar, bağlı bütünleşik altyapılar ve bulut bilişim gibi network teknolojilerinden yararlanan HP, enerji sektörü için özel çözümler geliştirdi.

HP'nin enerji vizyonu

HP enerji güvenliği ve verimlilğine şirketin 7/24 Yaşayan Kurumlar vizyonu çerçevesinde iş sürekliği, siber güvenlik ve müşteri mennutiyeti açısından bakıyor. HP, enerji güvenliğinde yeni sanallaştırma teknolojilerine, sosyal medya ve gerçek zamanlı iş zekası analizlerine dayalı dijital iş modellerine ve internetin olanaklarını kullanan kadrolara odaklanıyor.

HP, BT depatmanlarını teknoloji inovasyonu ile enerji sektöründe verimlilği artıran ve kurumları siber saldırılardan koruyan tam kapsamlı bir iş geliştirme merkezi olarak görüyor. HP bu noktada nüfus ve üretim artışına bağlı olarak enerjiye daha fazla ihtiyaç duyulan dünyamızda, sosyal medya olanaklardan yaralanan son kullanıcılar için müşteri mennuniyetini de arttırmayı hedefliyor.

HP'nin enerji çözümleri

HP'nin geliştiridiği çözümler esnek, ihtiyaca göre ölçeklenebilir, modüler Bütünleşik Altyapıları temel alıyor ve kurumlarla konutların enerji tüketimini optimize ederek enerji maliyetlerini azaltmayı amaçlıyor. HP, aynı zamanda, siber saldırılara karşı proaktif çözümler, HP TippingPoint saldırı önleme sistemi gibi teknolojiler, güvenlik yazılımları ve güvenlik yazılımı güncelleme hizmetleri de geliştiriyor.

Enerji sektöründe güvenlik riskleri

Siber saldırılar, virüs saldırıları gibi enerji santralleri ile fabrikaları hedef halan kötü amaçlı yazılımlar, enerji dağıtım şirketlerinin web sitelerinin çökertilerek hizmetlerin önlenmesi, boru hatlarının sabote edilmesi, müşteri kayıtlarının çalınması, kimlik hırsızlığı gibi riskleri kapsıyor. Siber saldırılar iş kesintisine bağlı ekonomik zararların ve günlük hayatın aksamasının yanı sıra enerji hatlarında meydana gelebilecek kazalar gibi birçok alanda can ve mal kaybına yol açma riski taşıyor.

HP'nin geliştirdiği çözümler enerji dağıtımı ile kullanımında güvenlik ve verimliliği artırmanın yanında, konutlarla işyerlerinde enerji maliyetlerinin azaltılmasını sağlıyor. Uptime Enstitüsü ve Greenpeace tarafından dünyanın en çevreci şirketleri arasında gösterilen HP, enerji sektörüne yönelik çözümleriyle karbon emisyonlarını da azaltarak sürdürülebilir kaynaklarla çevrenin korunmasına ve küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunuyor.

Akıllı enerji hatları

Akıllı enerji hatları

Akıllı enerji hatları

HP, bu bağlamda Akıllı Enerji Hatları ile petrol ve doğalgaz boru hatlarından elektrik şebekesine kadar birçok alanda, milimetre boyundaki binlerce sensörden yararlanarak enerji dağıtımını optimize ediyor, mali kayıpları önlüyor. Enerji hatlarında meydana gelebilecek arızalar hakkında önceden bilgi sahibi olan şirketler sorunu hızla gidererek mali kayıpları önlemiş ve müşteri memnuniyetini artırmış oluyor.

HP Akıllı Enerji Hatları bulut bilişimden sosyal medyaya ve gerçek zamanlı iş zekası analizlerine kadar pek çok çözümü bir arada kullanıyor. Vertica satın almasıyla geliştirdiği gerçek zamanlı iş zekası çözümlerini sosyal medyaya entegre eden HP, enerji şirketlerine sosyal zeka tabanlı yönetişim ve CRM çözümleri de sunuyor. HP kurumlardaki farklı departmanların birbiriyle uyumlu çalışmasını sağlayan ve şirketler arası bilgi alışverişine dayanan tam kapsamlı işletim danışmanlığı hizmeti de veriyor.

HP Ev Enerji Yöneticisi

HP, konutlardaki yerel ağları kullanarak elektrikli aletlerin enerji tüketimini izleyen milimetrik sensörlerden gelen enerji tüketimi verilerini gerçek zamanlı olarak analiz eden Ev Enerji Yöneticisi'ni son kullanıcılar için özel olarak geliştirilmiş. Evlerde enerji tüketimine yönelik akıllı optimizasyon önerileri sunan bir iş zekası yazılımından yararlanan Ev Enerji Yöneticisi, evlerde elekrik kullanımına bağlı giderleri azaltıyor. Yerel ağa bağlı akıllı bir TV ekranından kullanışlı bir grafik arayüzle yönetilen sistem, ev sakinlerini ışığı veya televizyonu açık unuttuklarında uyarıyor. Beyaz eşya gibi elektrikli aletlerin enerji kullanımını izleyen sistem örneğin buzdolabının normalden fazla elektrik tüketmesi halinde kullanıcıyı arıza olasılığına karşı uyarıyor. Konut Enerji Yöneticisi elektrik dağıtım şirketiyle de internet üzerinden iletişim kurarak elektrik kesintilerini öncedelen bildiriyor ve bir arıza durumunda çağrı merkezini uyarıyor.

HP Konut Enerji Yöneticisi doğalgaz, su, hatta internet ve telefon hatlarının kullanımını da optimize ediyor. Sistem aynı zamanda kısa devre kaynaklı yangın tehlikesine karşı ek bir güvenlik katmanı görevini de görüyor. HP Konut Enerji Yöneticisi'nin önümüzdeki birkaç yılda ABD ve AB ülkelerinde kullanılmaya başlaması bekleniyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları