İnternette arama yapmanın ilginç faydası

İnternette arama yapmak sadece bilgiye ulaşmamızı sağlamıyor. İşte akla gelmeyecek diğer faydaları..

Aklını seven arama yapsın!

Arama motorlarının algoritmaları son derece karmaşık bir yapıya sahip. Aynı şekilde beynimiz de çok karmaşık bir yapı. Bilim adamları sonunda arama motorları ve beyin arasında bir bağlantı kurdular. Son yapılan araştırmaya göre arama motoru kullanmak beyni geliştiriyor!

Bilim adamları internet üzerinde arama yapmanın yaşı ileri kullanıcıların beyinlerini nasıl etkilediğini merak ettiler ve 55 ile 78 yaşları arasında 24 gönüllü ile bir çalışma yaptılar. Çalışmaya katılan gönüllülerin yarısı internet konusunda diğer gruba göre daha tecrübeli kullanıcılardan oluşturuldu.

Her iki gruptaki denekler de önce laboratuarda beyin dalgalarını ölçen cihazlara bağlı olarak internet üzerinde arama yaptılar. Daha sonra 14 gün boyunca her gün birer saat internet üzerinde merak ettikleri konularda aramalar gerçekleştirdiler. İlk taramada katılımcıların dil, okuma, hafıza ve görsel becerileri kontrol eden bölümlerinde beyin dalgaları tespit edilmişti. 14 gün sonra ise tüm bu alanlardaki aktivitelerde artış sağlanmasının yanı sıra karar verme ve düşünme esnasında bellek kullanımında artışlar gözlendi. UCLA'da deneyi gerçekleştiren araştırmacılardan biri olan Teena D Moody, bu sonuçları internet üzerinde arama yapmanın bir beyin egzersizi olarak kabul edilebileceğini ve özellikle yaşı ileri kullanıcıların beyin fonksiyonlarını arttırması açısından önemli olduğu şeklinde yorumladı.

Okuyucu Yorumları