iOS 9'un en önemli yenilikleri!

iOS 9, iPhone'unuza veya iPad'inize sonbaharda geldiğinde size ne gibi yenilikler getirecek?

iOS 9 size ne getirecek?

Apple, bir ilke imza atarak iOS 9'un beta sürümünü 9 Temmuz'da halka açtı. Peki iOS 9 kullanıma hazır olduğunda ondan neler beklemelisiniz?

iOS 9, işletim sisteminin görünümünde büyük değişiklikler yapmıyor. Deneyiminizi biraz daha geliştirmeyi amaçlayan iOS 9'da birkaç küçük ince ayar yapılmış. iOS 8'i kullanıyor ve seviyorsanız bu, iOS 9'da sıkıntı yaşamayacağınız, ona hemen alışacağınız anlamına geliyor. İşte iOS 9'un en önemli değişiklikleri.

Ekran bölme işlevi

Şu an yalnızca iPad Air 2'de kullanılan bu işlev, ekranın sağından içeriye doğru sürükleyerek farklı bir uygulama seçmenize, böylece iki uygulamaya birden ulaşmanıza olanak tanıyor.

Daha gelişmiş Maps

Maps, bir süre önce şehirlerin yanlış yerde gösterilmesi gibi ciddi sorunlara sahipti. Ancak bu sorunlar, iOS 9'da çözülmüş görünüyor. Bunun yanında iOS 9, demiryolu, metro, otomobil ve yürüme yolları üzerinde yol tarifi de yapabiliyor. iOS 9'daki Apple Maps'in en önemli özelliği ise toplu taşıma verilerini harita üzerinde görebilmesi. Tabi, bu işlevin tüm bölgelerde sunulmadığını belirtmek gerekiyor.

Notes'taki gelişmeler

Şimdiye kadar yalnızca hızlı notlar almak için kullanılan Notes, artık daha fazlasını yapıyor. Harita ve resim gibi içerikleri kabul eden Notes, basit simgeleri sayesinde kullanım kolaylığı da sunuyor.

Okuyucu Yorumları