iPhone 4S'inizi iOS 9'a yükseltmeli misiniz?

Çıktığından bu yana dördüncü iOS güncellemesini gören iPhone 4S'inize iOS 9 yüklemeli misiniz?

iPhone 4S ve iOS 9...

Dört yıl önce çıkan iPhone 4S'inize en yeni iOS 9'u yüklemeli misiniz? Bunu yapsanız bile iOS 9'un en yeni işlevlerinden bazılarını kaçıracağınızı muhtemelen biliyorsunuz.

iPhone 4S, dört işletim sistemi neslini görmeye başlayan ilk Apple telefonu olma özelliğine sahip. Apple, iOS 8'de yaşanan uygulamaların sıkça kilitlenme ve hızlı pil tükenme sorununu da iOS 9'da çözme sözü veriyor.

16GB'lık bir iPhone 4S'i yükseltmek istediğinizde 1,3GB'lık boş alan, yükseltme işlemi için yeterli oluyor. iOS 8'in 4,6GB'lık abartılı boş alan gereksinimine göre bu çok iyi. Apple, iOS 9'u tanımlarken "birbiri için yapılmış donanım ve yazılım" diyor ancak bu cümle, iPhone 4S söz konusu olduğunda o kadar da geçerli değil.

Sorun, daha telefona ilk baktığınızda karşınıza çıkıyor: iOS 9 daha büyük ekranlı telefonlar için geliştirilmiş. Bu yüzden iPhone 4S'in 3,5 inç'lik ekranını kullanmak daha zor bir hale geliyor. Uygulamaları iOS 9'da açmak, çok daha yavaş değil ancak iPhone 6'ya kıyasla birkaç saniye fark var. Yenilenen çoklu görev işlevleri, iPhone 4S'te de iyi çalışıyor.

Ancak kamerayı açmak istediğinizde bir miktar gecikme yaşıyorsunuz. iOS 9'un iPhone 4S için sağladığı en önemli avantaj ise yeni düşük güç modu. Bu sayede arka planda yenilemeyi ve görsel efektleri kapatmadan ek pil ömrü sağlayabiliyor, Facebook'ta biraz daha çok dolaşabiliyorsunuz.

iPhone 4S, elbette Touch ID, Apple Pay desteği sunmuyor. Airdrop, Handoff ve Metal API, diğer eksiklikler arasında. Yeni Spotlight aramasını ve Siri önerilerini de unutun.

Peki iPhone 4S'inize iOS 9 yüklemeli misiniz? Bu, ne istediğinize bağlı. iOS 7 ve iPhone 4S beraber iyi çalışsalar da uygulama geliştiricileri, muhtemelen onu desteklemeyi yakında bırakacak ve yeni işletim sistemine odaklanacaklar. iOS 8 kullanıyorsanız, hata onarımları için geçiş yapmak isteyebilirsiniz ancak iOS 7 kullanıcılarının "İndir ve Yükle" düğmesine basmadan önce iyice düşünüp, taşınmaları gerekiyor.

Okuyucu Yorumları