iPhone 7'den sonra, sıra MacBook'da mı?

Apple, iPhone 7'nin çok tartışılan yeniliğini şimdi de MacBook bilgisayarlarına taşıyabilir...

iPhone 7'den sonra, sıra MacBook'da mı?

iPhone ve iPhone 7 Plus'ta radikal bir karar alarak kulaklık girişini kaldıran Apple, öyle görünüyor ki kulaklık girişlerine topluca bir savaş açmaya kararlı... Zira yeni bir rapora göre firma çok tartışılan bu hamleyi şimdi de MacBook Pro'lar için uygulamaya hazırlanıyor.

MacRumors'da yer alan habere göre MacBook kullanıcılarına yönelik bir anket gerçekleştiren Cupertinolu firma şu soruya yanıt aradı: "Retina Ekranlı MacBook Pro'daki kulaklık girişini şimdiye gerçekten kullanıyor musunuz?"

Söz konusu anket, Apple'ın iPhone 7'deki 3.5 mm'lik kulaklık girişini kaldırmasının ardından benzer bir değişikliği MacBook cihazlarda da yapmak için bir tür kamuoyu yoklaması yaptığı şeklinde yorumlanabilir.

Firmanın ayrıca başka sorularla kullanıcıların SD kart girişini ne sıklıkla kullandığı ve bir kameradan Mac'e görsel dosyaları yüklerken hangi yollardan yararlandıkları gibi konular hakkında da bilgiler topladığı belirtiliyor. Üzerinde durulan diğer bir meselenin ise kullanıcıların cihazlardaki batarya ömründen ne kadar tatmin olduklarıyla ilgili.

Apple'ın bu anket sorularına verilen yanıtlar üzerine yaptığı değerlendirmeler sonucunda, bu ay gelmesi beklenen yeni bir MacBook modeliyle hangi değişikliklerde karar kıldığını ise bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları