Jailbreak ustası hacker iPad'e Flash getirdi!

Apple engel olmaya çalışsa da iPad'de Flash var! İşte iPad'de Flash çalıştırmanın yolu!

...Ve Flash iPad'e girdi!

Apple kendi ürünlerinin kendi istediği şekilde kullanılması konusuna son derece önem veriyor. Flash'ın iyi bir yazılım olmadığına inanan Steve Jobs iPhone ve iPad gibi Apple ürünlerinde Flash'ın kullanılmasını önlemek için özel önlemler alsa da, kullanıcıların Flash tutkusunun önüne geçmek mümkün değil gibi görünüyor. Daha önce iPhone'da Flash'ı çalıştırmayı başaran hacker'lar bu kez de iPad'in Flash sorununa el attılar.

Daha önce iPad için bir jail break hazırlayan Comex adlı bir hacker Frash adını verdiğini bir uygulama ile iPad kullanıcılarını Flash öğeleri içeren web sitelerini rahatlıkla görüntülemelerini sağlıyor. Frash şimdilik sadece iPad üzerindeki MobileSafari tarayıcısında Flash'ı çalıştırabiliyor ama Comex'in yaptığı açıklamaya göre Frash yakında diğer Apple cihazları ve Apple'ın yeni nesil mobil işletim sistemi iOS4 desteğine de kavuşacak.

Resmi bir uygulama olmadığı için Frash'ın herhangi bir konuda garantisi yok ama yine de bir göz atmak isterseniz şu adresten deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları