Kablosuz ağların kapsama alanı genişliyor!

Dış ortam kablosuz ağını genişletmek isteyenler için ZyXEL'den yepyeni çözümler...

Kapsama alanı genişliyor!

Genişbant erişim çözümleri alanında önemli konumunda bulunan ZyXEL, NWA-3550 model ürünü ile dış ortam kablosuz ağ çözümlerine yepyeni bir soluk getiriyor. Dış ortam kablosuz ağ çözümleri için tasarlanan çok fonksiyonlu profesyonel erişim noktası olan ZyXEL NWA-3550 Türkiye'de satışa sunuyor.

ZyXEL NWA-3550, üzerindeki her biri 54Mbps hızındaki iki adet WLAN radyo kartı ile toplamda 108 Mbps veri aktarım hızı sunarak kullanıcılara son derece esnek çözümler üretiyor. Birbirlerinden bağımsız olarak çalışabilen bu radyo kartları sayesinde, kullanıcı cihazını aynı anda farklı uygulamaları gerçekleştirmek üzere yapılandırabiliyor. NWA-3550 kullanarak aynı anda iki farklı nokta ile 'bridge' uygulaması yapılabileceği gibi, bir yandan 'bridge' uygulaması yaparken diğer yandan da uygun bir anten ile dairesel yayın yapılabiliyor.

Hem 2,4 Ghz hem de 5 Ghz frekanslarında çalışabilen ürün, N-Type anten girişlerine takılabilen çeşitli antenler ile farklı uygulamalar gerçekleştirebiliyor. PoE (Power Over Ethernet) desteğine sahip olan NWA-3550'nin kurulumu, sertifikalı güç kaynağı ile elektrik prizlerine erişmeye olanak bulunmayan noktalar dahil, her ortamda yapılabiliyor. Bu güç kaynağı, ürün içeriğinde montaj kiti ile beraber bulunuyor ve ZyXEL garantisine sahip.

Gelişmiş güvenlik özellikleri

Gelişmiş güvenlik özellikleri

NWA-3550, desteklediği WEP/WPA/WPA2 standartlarıyla gelişmiş bir güvenlik hizmeti sunuyor. Aynı zamanda WMM (Wi-Fi Multimedia) desteğine de sahip olan ürün, video, ses ve data trafiğini kullanıcının isteğine göre öncelik sırasına koyabiliyor. Bu sayede kullanıcılar hem güvenlik hem de hız anlamında kusursuz bir performans ile eksiksiz bir kablosuz ağ hizmetinden yararlanabiliyor.

Multi-SSID ve VLAN desteği de bulunan ZyXEL NWA-3550 ile birden fazla kablosuz ağ tanımlanabiliyor ve sanal ağlar oluşturulabiliyor. NWA-3550'nin WDS (Wireless Distribution System) özelliği, ağda bulunan diğer NWA-3550 cihazları ile kablosuz haberleşmesini sağlıyor. Her bir radyo kartının 6 adet WDS linkini desteklendiği ürün ile en geniş alanlarda bile kablosuz sinyallerin erişemediği ölü noktalar sorun olmaktan çıkıyor.

Tüm hava koşullarında mükemmel performans

IP-66 sertifikalı bir ürün olan NWA-3550, dayanıklı yapısı ile olumsuz hava koşullarına ve dış ortam şartlarına da meydan okuyor. UV ışınlarına karşı dayanıklı, su ve toz geçirmeyen gövdesi ile uzun yıllar stabil olarak çalışacak şekilde tasarlanmış olan NWA-3550, aynı zamanda eksi 40 °C – 60 °C aralığındaki sıcaklık değişimlerinden etkilenmiyor.

ZyXEL'in NWA-3550 ürünü ile açık alanda birbirini görebilen iki nokta arasında 'bridge' uygulaması gerçekleştirilebiliyor ve bu sayede yaklaşık 10 kilometre mesafedeki iki farklı nokta kablosuz olarak haberleştirilebiliyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları