Kavgaya tam gaz devam!

Samsung ve Apple arasında gerçekleşen "gizli anlaşma görüşmeleri" bakın nasıl sonuçlandı...

Büyük kavga bitiyor mu?

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği üreticilerinden Apple ve Samsung, akıllı telefon ve tablet piyasasında birbirinin en büyük iki rakibi. Bu iki dev arasındaki rekabet defalarca mahkemeye de taşındı. Davaların nedeni ise patent anlaşmazlığı.

30 Temmuz'da Kaliforniya federal mahkemesinde başlayacak yeni dava öncesi, iki tarafın temsilcileri olası bir çözüm arayışı için bir araya geldi ancak bu buluşmadan tatmin edici bir sonuç çıkmadı.

İki teknoloji devi arasındaki tartışmanın ana kaynağı, belirli standart patentlere nasıl değer biçileceği konusunda anlaşamamaları. Samsung, geliştirdiği teknolojinin endüstriyel bir standart olarak kabul edilmesi durumunda makul koşullarda lisans vereceğini açıklamıştı.

Apple, bu tarz patentlere daha ucuz fiyatlandırma getirilmesi görüşünde. Samsung ise 4G gibi yeni nesil teknoloji konusunda Apple'dan daha güçlü bir patent portföyüne sahip olduğunu düşünüyor. Apple'ın parça alımı konusunda Samsung'un önemli müşterilerinden olması da davayı çıkmaza sokan bir diğer unsur.

Hem patent hem de tasarım konuları üzerinden görülecek dava, şüphesiz akıllı telefon ve tablet piyasasında önemli gelişmelere gebe olacak.

Okuyucu Yorumları