Kod yazmadan uygulama oluşturun!

Artık tek satır kod yazmadan, Windows 10 uygulaması yazmanız mümkün! Nasıl mı?

Tek satır kod yazmadan...

Windows Store'un çok güçlü bir uygulama mağazası olmadığının Microsoft da farkında. Firma bunun için geçmişte geliştiricilerin ilgisi çekecek yollar aramış, iOS ve Android uygulamalarını Windows'a uyarlamaya yönelik evrensel uygulama sistemini oluşturmuştu.

Firma şimdi ise web tarayıcınız üzerinden, Visual Studio'yu yüklemeye ve tek satır kod yazmaya gerek kalmadan uygulama oluşturmanıza izin veren güncellenmiş App Studio'yu ortaya çıkardı. App Studio'nun kod yazmadan uygulama oluşturmaya yönelik araçları, belki müthiş görünümlü bir uygulama yapmanıza yardımcı olmayacak, ancak kısa zamanda işlev gören bir uygulama üretmenizi sağlayabilir.

Araca eklenen yeni projeler oldukça basit taslaklardan oluşuyorlar. Taslakların çoğu ise uygulama içerisinde bir web sayfası göstermenize veya menülerden oluşan bir uygulama yapmanıza (RSS beslemeleri gibi) olanak tanıyor. HTML kodu ekleyerek kendi bölümlerinizi de hazırlayabiliyorsunuz, ancak bu durumda kod yazmama prensibi bozulmuş sayılıyor.

Windows App Studio ile muhtemelen müthiş bir uygulama veya oyun yapamayacaksınız, ancak web siteniz için yardımcı bir uygulama hazırlayabilirsiniz. En iyisi, hazırlayacağınız evrensel uygulamanın Windows Phone'larda, tabletlerde, masaüstünde ve hatta IoT cihazlarında çalışacak olması. Daha fazla bilgi için Microsoft'un resmi duyurusuna göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları