Logitech MX Master 3 İnceleme

Üst düzey özelliklere sahip profesyonel bir mouse arayanlara hitap eden Logitech MX Master 3'ü inceledik!

CHIP Online Notu 93
  • Mükemmel yapı kalitesi
  • İnanılmaz ergonomik tasarım
  • Hem Windows hem MacOS ile uyumlu
  • Zengin özellik seçenekleri
  • Programlanabilir tuşlar
  • Elektromanyetik kaydırma tekerleği
  • Yüksek pil ömrü

Logitech'in MX Master serisinden herhangi bir mouse'u daha önce kullanmış olanlar muhtemelen halen aynı mouse'u kullanıyordur veya ailenin yeni modellerine terfi etmişlerdir. Özellikle iş yapan, üretkenlik uygulamalarını kullanan ve ergonomik, ergonomik olduğu kadar da sağlam ve uzun yıllar boyu kullanılabilecek türde bir mouse arayanların aradığı bir seri olduğunu söyleyebileceğimiz MX Master ailesinden MX Master 3 de serinin köklerini temel alan, ancak elbette getirdiği yeniliklerle üzerine koyan bir mouse. Bugün MX Master 3'e yakından bakacağız.

MX Master 3, günlük ve profesyonel kullanım açısından çok yönlü bir mouse modeli. Bunu zaten ilk etapta tasarımıyla da gösteren MX Master 3, geniş bir yüzeye sahip olmasıyla tam bir kontrol sağlıyor ve fakat tabii ki büyüklüğü itibari ile küçük mouse arayanlara uygun olmadığı da aşikar. Ancak bu bir eksi kesinlikle değil, aksine sahip olduğu yetenekleri destekleyen bir unsur.

Sağ el kullanımına uygun şekilde tasarlanan MX Master 3'ün üzerinde 2 adet çelik teker bulunuyor. Bunlardan mouse'un sırtındaki olanı MagSpeed Manyetik Kaydırma Tekerleği olarak isimlendiriliyor ve eskisine oranla yüzde 90 daha hızlı, yüzde 87 oranında daha hassas ve gerçekten de çok ama çok sessiz. Bu tekerleğin en önemli özelliğiyise 1 saniyede 1000 satır kaydırma yapabilmesi. Böylece uzun sayfalar arasında hızla dolaşabiliyor, anında da durdurabiliyorsunuz. Yatay kaydırma yapmak istediğinizdeyse, başparmak altına yerleşen bir diğer teker yardımınıza koşuyor. Bu da aynı oranda performanslı çalışıyor. Ancak tıpkı mouse'un üzerindeki diğer tuşlar gibi bu tekerleklere de farklı fonksiyonlar atayabiliyorsunuz.

MX Master 3'ün bu kullanım şekli, Logitech Options yazılımı ile profesyonel kullanım şeklini destekliyor. Bu yazılım üzerinden mouse'u farklı şekillerde kişiselleştirebiliyor, jestler atayabiliyorsunuz. Farenin sol yanındaki başparmağınızı koyduğunuz alanda minik bir tuş yer alıyor. Bu tuşa basılı tutarak hareket komutlarını aktifleştirebiliyor ve böylece kolay erişim sağlayabiliyorsunuz. Tüm bunların yanı sıra, MX Master 3 aynı anda 3 bilgisayar arasında geçiş yapabilmenize de olanak tanıyor. Yani tek fare ile 3 bilgisayarı kontrol edebiliyorsunuz. Bu arada bu 3 cihazın da aynı işletim sistemine sahip olması gerekmiyor, bir yanda Windows diğer yanda macOS sistemli bilgisayar arasında da geçiş yapabiliyorsunuz.

Sanıyoruz ki buraya kadar anlattıklarımız MX Master 3'ün sade bir fare olmadığını ortaya koymuştur. Ancak yetmediyse devam edelim ve kaldı ki bu özellik daha önce incelediğimiz MX Anywhere 3'te yer alıyordu. MX Master 3 de tıpkı MX Anywhere 3 gibi Logitech Flow teknolojisine sahip. Ne demiştik, MX Master 3 ile 3 bilgisayarı kontrol edebiliyorsunuz. Yetmiyor, bu bilgisayarlar arasında içerik, fotoğraf ve dokümanları kopyalayıp yapıştırabiliyorsunuz. Yani evet, bir bilgisayarda bir dosyayı kopyaladıktan sonra diğer bilgisayara yapıştırabiliyorsunuz. Kulağa oldukça tuhaf geliyorsa da, MX Master 3 bu işi yapabiliyor ve bu gerçekten de çoklu PC kullanımında gerçekten de çok pratik bir yöntem.

Bu arada MX Master 3'ün cam dahil tüm yüzeylerde çalışabildiğini ve 4000 dpi yüksek hassasiyete sahip olduğunu da söyleyelim. Böylece bulundurduğu bahsettiğimiz özellikleri yüksek performans ile birleştirebilen MX Master 3, Logitech MX imzalı Darkfield sensöre sahip. Nominal değeri 1000 dpi olan MX Master 3'ün dpi'ını 200 ila 4000 dpi arasında 50 dpi katlarında ayarlayabiliyorsunuz. Farenin şarjı ise 70 güne kadar dayanıyor. Bu da 2 aydan fazla süre anlamına geliyor. Yani şarj konusunu pek kafanıza takmanıza gerek yok. Şarjı bittiğinde ise 1 dakikalık hızlı şarj ile 3 saate kadar kullanım sağlayabiliyorsunuz ki bu da MX Master 3'ü her daim kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Özetle

Bahsettiklerimizin neticesinde MX Master 3'ün, gerçekten de özellikle profesyonel kesim kullanıcılar için dört dörtlük bir fare seçeneği olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tasarımıyla güçlü duran, ergonomisiyle büyük rahatlık sağlayan MX Master 3, sahip olduğu özellikleri ve performansıyla tatmin edici bir model olmuş. Eğer uzun yıllar boyu hem rahat edeceğiniz hem de konforlu ve performanslı kullanabileceğiniz bir mouse arıyorsanız kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech MX Master 3
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
93
Sensör Teknolojisi Darkfield
DPI 200 – 400 dpi
Bağlantı 2.4 GHz
Tuşlar 7 adet
Pil Ömrü 70 güne kadar
Boyutlar 84.3 x 51 mm
Ağırlık 141 gr.