Medal of Honor satmayacaklar!

Bu marka, eleştirilerin hedefi olan oyuna tepkisini onu satmayarak gösteriyor! İşte detaylar...

Medal of Honor satmayacak!

Ekim'de piyasada olması beklenen Medal of Honor serisinin yeni oyununa gelen tepkiler büyüyor. Bu sefer somut bir tepki GameStop'tan geldi.

Taliban ve NATO askerleri arasında devam eden bir savaşı anlatan oyunda, birçok kesim savaşın hala devam etmesinden dolayı, şu an savaşan ve bu savaşta hayatını yitirmiş askerlere karşı bir saygısızlık olacağını düşünüyor. Electronic Arts ise bunun yalnızca basit bir oyun olduğunu ve bu olayı, insanların 7 yaşından beri oynadığı hırsız polis oyunlarına benzetiyor: "Medal of Honor'ın çoklu oyuncusunda, birileri de Taliban olmak durumunda."

GameStop'un yaptığı açıklamaya göre de, Medal of Honor'ın yeni oyunu AAFES(Kara ve Hava Kuvvetleri değişim hizmeti) karargahı bulunan mağazalarda satılmayacak. İnternetten ön siparişleri durduran firma, buralardan satış talebinde bulunan müşterileri bu karargahların dışarısında bulunan mağazalara yönlendiriyor.

Yönlendirmeyi dikkate aldığımızda bu yasağın GameStop'un kendi kararı değil ancak AAFES'in bir kararı olduğu da düşünülebilir.

Okuyucu Yorumları