MeeGo, Sailfish adıyla yeniden doğacak

Eski Nokia çalışanlarından oluşan bir takım, Nokia'nın arkadan bıçakladığı kahramanını diriltiyor!

Küllerinden doğacak!

Eski Nokia çalışanlarından oluşan bir grup, 257 milyon dolarlık bir fon toplamayı başardılar. Takımın amacı ise bu kaynağı MeeGo işletim sistemini temel alan yeni bir mobil işletim sistemi geliştirmekte kullanmak.

Jolla adındaki şirket, Nokia ve Intel'in kaderine terkettiği MeeGo işletim sistemini "Sailfish" adıyla yeniden canlandırmayı amaçlıyorlar. Sailfish hakkında çok fazla detay verilmese de, geliştiricilerin onu akıllı cepler, dokunmatik ekranlı tabletler ve televizyonlara getirmek için var güçleriyle çalıştıkları söyleniyor.

Jolla'nın CEO'su Jussi Hurmola, işletim sistemine son birkaç aydır ilginin yoğun olduğunu söylüyor ve platformun alt seviye cihazlarda iyi bir biçimde çalışacağı haberini veriyor. Android ve Apple arasındaki patent mücadelesine de değinen Hurmola, bu durumun kendi işletim sistemlerinde olmayacağını, yazılımlarının patentli olduğunu ve hiç kimseyi kopyalamadıklarını söylüyor.

Wall Street Journal'ın iddiasına göre Jolla, yeni işletim sistemini kullanan bir cebi önümüzdeki ay tanıtacak. Bakalım Sailfish, iOS, Android gibi devlerin hüküm sürdüğü ceplere ve diğer cihazlara girmeyi başarabilecek mi?

Okuyucu Yorumları