Microsoft: "O isim benim, kullandırmam!"

Microsoft, başkasının elindeki bu internet alan adını ele geçirmek için büyük savaşı başlattı!

"O isim benim, kullandırmam!"

Bundan bir süre önce XboxOne.com ve XboxOne.net internet alan adlarının kullanım hakkı için İngiltere'de mahkemeye başvuran Microsoft'un durmaya niyeti yok. Firma şimdi de Xbox1.com alan adının kullanım hakkı için başvuruda bulundu.

Alan adlarıyla ilgili ihtilafların çözümüyle ilgilenen Naitonal Arbitration Forum'a başvuran Microsoft, Xbox1.com alan adının kullanım hakkının kendisinde olduğunu savunuyor. Alan adının şu an kime ait olduğu, ne zaman ve ne maksatla kayda geçirildiği bilinmiyor. Alan adının WHOIS kaydının, satın alan kişinin Japonya'da bulunan bir alan adı hizmetinden faydalandığını gösterdiği belirtiliyor. Alan adı şu an herhangi bir amaçla kullanılmıyor. Microsoft'un benzer durumlarda istediğini almadan vazgeçmediği biliniyor. Bu nedenle bu alan adının da firmanın kontrolüne geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Microsoft gibi büyük firmaların, ellerindeki her bir marka için onlarca alan adının kontrolünü ele aldıkları biliniyor. Bu alan adlarının bir kısmı firmanın kendi ihtiyaçları için kullanılırken bir kısmı da sadece başkaları tarafından kullanılmamaları için alınıyor. Ancak görünüşe göre Microsoft, Xbox One konusunda biraz ihmalci davranmış...

Okuyucu Yorumları