Microsoft Office 2000: Kayıt hatası

Windows 2000 altında ortaya çıkan Office 2000 SR 1’in kayıt rutinindeki bir hata binlerle kurulumu kullanılmaz hale getiriyor.

Microsoft Office 2000: Kayıt hatası

Hatanın büyük müşterilerde ortaya çıkması ise en büyük olumsuzluk olarak görülüyor. Bu durumdan kullanıcı başına değil de sadece bir lisans ile kayıt edilmek zorunda olan Corporate Edition kullanıcıları etkileniyor.

Office 2000’in kayıt iletişim penceresi herhangi bir Office uygulaması çalıştırıldığında ekrana geliyor ve 8 karakter uzunluğundaki kodun girilmesini istiyor. Tüm alanlar eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra söz konusu hata nedeniyle bir sonraki açılışta tekrar ekrana geliyor. “Sonra kaydet” düğmesine toplam 50 kere tıklandıktan sonra başka bir kopya koruma rutini etkinleşiyor ve Office tamamen kullanılamaz hale geliyor.

Microsoft, PC’nin devamlı açık kalmasını öneriyor
Microsoft, şu ana kadar Office’in hiç kapatılmaması ve bilgisayarın da devamlı açık kalmasını tavsiye etmekten başka bir şey yapamadı. Alternatif olarak da 23 adımdan oluşan bir talimat yayınlandı. Microsoft, bu talimatnamede Kayıt Düzenleyicisi’nin kullanılarak sorunun çözülmeye çalışılmasını anlatıyor.

The Register dergisinin açıklamasına göre bu sorundan etkilenen firmalar arasında toplam 70.000 Windows 2000 bilgisayara sahip bir enerji firması da bulunuyor. Bu durumda Avrupa’daki firmalardan bu sorundan etkilenebilirler.

Okuyucu Yorumları