Microsoft ve Adobe'dan Dev İşbirliği!

Bir zamanlar adeta kanlı bıçaklı olan iki büyük yazılım devi, şimdi çok önemli bir işbirliğine daha gidiyor!

Microsoft ve Adobe el ele!

Adobe'nin diğer firmalarla bir araya gelerek Microsoft'a karşı bir anti-tekel grubu oluşturduğu bir dönem vardı. Ancak geçtiğimiz birkaç yıldır iki firmanın arasının büyük oranda düzelmiş olduğu kesin.

Geçtiğimiz yıl Adobe ve Microsoft beraber çalışarak Azure'a Creative Cloud'u getirmişlerdi ve sadece birkaç hafta önce de Windows 10 için Adobe XD açık beta testi başladı. Şimdi de firmalar pazarlama ve satış verilerini paylaşmak için ortaklık kuruyor.

Reuters'in belirttiğine göre Microsoft ve Adobe; Salesforce ve Oracle gibi diğer firmalarla rekabet etmek için ortaklık kurdular. Adobe'nin yıllık kullanıcı konferansında firma, Microsoft ile beraber çalışarak Microsoft Dynamics ile Adobe'nin pazarlama yazılım paketi arasında bir ortak veri formatı oluşturmakta olduklarını duyurdu.

Son zamanlarda büyük oranda işletme alanına yoğunlaşan Microsoft için bu ortaklık önemli bir adım. Paylaşılan satış ve pazarlama verileri Adobe'nin yanı sıra Redmondlu devin de müşterilerine daha iyi hizmet vermesine imkan tanıyacak. İki firmanın, Mayıs ayındaki Build 2017 konferansında daha fazla duyuru yapmaları bekleniyor...

Okuyucu Yorumları